понеділок, 17 червня 2024 12:14

Антициклон Ziggi дасть передихнути від дощів, але є нюанс

Антициклон Ziggi зумовить більше сухої погоди в Україні.

Вівторок дасть передихнути від дощів, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Проте хвости атмосферних фронтів зумовлять завтра періодично дощ та грозу на Сумщині, Харківщині, Волині, Рівненщині. А ввечері 18 червня - на Чернігівщині, Житомирщині та Київщині. І все ж завтра в Україні буде багато сонця і скоріше без опадів, аніж серйозні дощі. Температура повітря починає надолужувати літні можливості. Літо входить у найщедрішу та найтеплішу пору", - написала вона.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Вівторок дасть передихнути від дощів
Вівторок дасть передихнути від дощів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики оновили прогноз на понеділок

У вівторок очікується +26...31°С, на Сумщині, Харківщині та Чернігівщині +23...26°С.

У Києві завтра переважно без опадів, хіба що ввечері у вівторок можливий дощ із грозою. Температура повітря протягом дня досягне +27°С.

"Хоча й дощі серйозні малоймовірні, проте насичене вологою від нещодавніх злив повітря буде парким, густим, буде важкувато дихати, ніби мінікрапельки води висітимуть у повітрі. Тому махайте перед собою віялом, вербовою гілкою чи програмкою з концерту. Тиждень буде теплим, до спеки, хіба що у четвер короткочасно похолоднішає на півночі, заході України", - додала Діденко.

З понеділка, з 17 червня, температура повітря в Україні почне підвищуватися, повернеться спека, проте не надмірна.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Антициклон Ziggi дасть передихнути від дощів, але є нюанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі