неділя, 23 червня 2024 20:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Історичний тиждень": Зеленський анонсував початок переговорів про вступ України в ЄС

"Історичний тиждень": Зеленський анонсував початок переговорів про вступ України в ЄС
Президент Володимир Зеленський анонсував початок перемовин про вступ України в ЄС. Фото: скріншот

Україна готується до нового результату у відносинах із Євросоюзом.

ЄС вже затвердив переговорну рамку для України, і 25 червня наша країна очікує фактичного початку перемовин. Про це у вечірньому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Урядова делегація України буде в Брюсселі саме для цього. Реально історичний тиждень. Десятиліття Україна саме до цього йшла, і цей результат - це особистий результат кожного, хто обрав для себе 24 лютого Україну, хто бореться заради нашої держави, хто зміцнює Україну всім, чим необхідно", - зазначив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За тиждень до комюніке Глобального саміту миру приєдналися шість учасників

Зеленський додав, що загалом наступні тижні червня та першої половини липня мають стати для України не менш результативними, ніж травень і перша половина червня.

"Ми вже отримали рішення щодо нових "петріотів" для України й готуємо продовження, працюємо над постачанням іще систем ППО. І далекобійність зараз - це питання не лише про те, чого ми можемо досягти на полі бою, але й про те, коли взагалі завершиться війна. Що більше ми можемо, то швидше вдасться примусити Росію до справедливого миру", - підкреслив він.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна може зупинити російський терор, знищуючи ворога на його території.

Однак, для цього потрібна також рішучість партнерів. Про це президент написав у соцмережах 23 червня після чергових ударів РФ по Україні.

Він нагадав, що тільки за цю добу українські воїни збили два російських "Калібри". А напередодні - 12 ворожих ракет і 13 ударних безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «"Історичний тиждень": Зеленський анонсував початок переговорів про вступ України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі