субота, 15 червня 2024 13:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники будують нові укріплення біля Маріуполя

Російські окупанти споруджують нові укріплення поблизу захопленого Маріуполя.

Будують їх вздовж траси Маріуполь - Донецьк на ділянці поблизу Гранітного. Про це у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, Гранітне стає головною логістичною артерією для окупантів в забезпеченні ділянки фронту по точках Волноваха - Вугледар - Курахівський напрямок - Донецьк. Загарбники використовують там автомобільний та залізничний мости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупантам із сил ППО "рекомендують" вивозити родини з Криму

Андрющенко опублікував карту російських логістичних шляхів та укріплень.

Автор: t.me/andriyshTime
  Російські загарбники споруджують укріплення біля Маріуполя
Російські загарбники споруджують укріплення біля Маріуполя

"Позначили на карті (позначка 1 та помаранчевий шлях) про який міст мова. Червоним - бажаний маршрут (без моста). Позначка два - де будують укріплення та логістичні розв'язки", - пояснив він.

За словами радника міського голови, два моста тотально вирішують питання російської логістики з Ростова.

"Намалювали для розуміння логістику та позначили ключовий міст. Може він зникне? Було б непогано. Це збільшить логістичне плече майже на 70 км. та збільшить час до 10 годин проходження колони. Бонусом - все побачимо через Маріуполь", - додав Андрющенко.

Раніше партизани повідомляли, що в Маріуполі окупанти змінюють позиції та перекидають системи ППО до Криму.

Російським військовим надійшло розпорядження заселятися в житлових кварталах для збереження техніки та особового складу. Також до Криму було перекинуто установки, які забезпечували захист повітряного простору Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники будують нові укріплення біля Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі