вівторок, 06 червня 2023 22:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці за два дні зібрали 50 млн грн на дрони-камікадзе: скільки ще треба

Українці за два дні зібрали 50 млн грн на дрони-камікадзе: скільки ще треба
Відомий аеророзвідник з позивним Мадяр, командир групи "Птахи Мадяра", оголосив безпрецедентний збір на 20 000 дронів-камікадзе та 200 крил-ретрансляторів. Фото: скріншот з відео

Відомий аеророзвідник з позивним Мадяр, командир групи "Птахи Мадяра", оголосив безпрецедентний збір на 20 000 дронів-камікадзе та 200 крил-ретрансляторів.

Мета збору – 350 млн грн. Лише за 48 годин було зібрано 50 млн грн, задонатили понад 75 тис. унікальних донаторів. Про це Мадяр повідомив у Telegram.

У дописі командир скинув реквізити.

"Важливо не зупинятися. Прошу максимального поширення та перепостів інформації про збір. Триматиму в курсі справ навколо збору", – написав Мадяр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитий Ка-52 і сотні окупантів: повідомили гарні новини з передової

За його словами, кожен з дронів-камікадзе несе 1 кг вибухівки. А крило-ретранслятор значно покращує технічні характеристики дронів і дозволяє доставляти такі кілограмові "цукерки" для ворогів втричі далі, ніж це роблять звичайні дрони.

Командир аеророзвідників повідомив, що дрони виробляються в одній з країн, що є "сировинно безпечною", тобто незалежною від поставок запчастин з Китаю. Вартість одного безпілотника – $400 при належній якості.

Перша партія, кілька тисяч дронів, вже вийшла з виробництва і буде відправлена в Україну відразу по завершенню збору.

Сформували вісім нових ударних рот безпілотників українського виробництва.

Ротам передали пікапи, ударні коптери та FPV-дрони, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Дрони придбали у межах платформи UNITED24 та за кошти державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Українці за два дні зібрали 50 млн грн на дрони-камікадзе: скільки ще треба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі