понеділок, 29 квітня 2024 15:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Затримок із постачанням ракет до систем Patriot не буде - Зеленський

Затримок із постачанням ракет до систем Patriot не буде - Зеленський
Президент Володимир Зеленський зустрівся із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Фото: facebook.com/zelenskyy.official

Україна без затримки отримає ракети до вже наявних систем протиповітряної оборони Patriot.

Водночас щодо постачань нових систем ППО продовжується відповідна робота. Про це на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві заявив президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

"Щодо додаткових пакетів і кількості ракет до "Петріотів": очікуємо позитив. Я думаю, ми будемо отримувати це постачання. І слава Богу, що після скликання нашої Ради Україна-НАТО ми отримали відповіді, що у процесі не буде пауз", - зазначив президент.

За його словами, поки що, немає "потужної конкретики" щодо отримання нових систем Patriot. Водночас "є перші кроки". Про це також йшлося під час переговорів зі Столтенбергом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримка з допомогою США Україні мала наслідки - Столтенберг

"Сьогодні ми обговорювали з генсеком, де ми бачимо "Петріоти". Ми, з нашого боку, працюємо і аналітично. Ми розуміємо, у яких державах що є. Є відповідні діалоги. Ми працюємо над додатковими системами", - сказав Зеленський.

Він також додав, що як тільки додаткові системи Patriot будуть доставлені в Україну, "ми з вами будемо це відчувати".

"Важливо їх відчувати не на словах, а відчувати в небі, у реальному захисті неба", - наголосив Зеленський.

За його словами, поки Україна очікувала рішення про допомогу від США, суттєво допомагали договори про безпекові гарантії.

"Що стосується документів щодо гарантій безпеки, вони нам дійсно дуже сильно допомогли. Особливо допомогли в той час, коли ми очікували підтримки від Сполучених Штатів Америки. Я думаю, що ви розумієте вартість протиповітряної оборони. Протягом останніх шести місяців системи, або іноді й деталі від відповідних систем, надходили завдяки фінансуванню, яке було передбачене дев'ятьма угодами про гарантії безпеки", - розповів Зеленський.

Він також повідомив, що допомога із ухваленого США нового військового пакету вже почала надходити в Україну.

До Києва 29 квітня прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Обговорили, зокрема, ініціативу Столтенберга щодо створення спеціального Фонду фінансової підтримки української оборони обсягом 100 мільярдів євро терміном на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Затримок із постачанням ракет до систем Patriot не буде - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі