понеділок, 22 квітня 2024 08:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Затримка з допомогою США Україні мала наслідки - Столтенберг

Затримка з допомогою США Україні мала наслідки - Столтенберг
Досі немає планів щодо бойової присутності НАТО в Україні. Фото: eastnews.ua

Схвалення Палатою представників Конгресу США пакета військової допомоги Україні не було запізнілим.

Водночас затримка усе ж мала реальні наслідки, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю телеканалу MSNBC.

"Ситуація на полі бою в Україні є наразі складною, оскільки російські окупаційні війська, зокрема, мають перевагу в боєприпасах, тоді як українські сили змушені їх економити. Українці вже чотири місяці гірше озброєні. У росіян було набагато більше боєприпасів, а Україна була змушена нормувати їхнє використання. Але ще не пізно. Українці продемонстрували величезну майстерність у захисті своєї країни", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ можуть зупинити наступ росіян на фронті - в ISW назвали умову

Генсек Альянсу також прокоментував публікацію видання Politico щодо можливої відправки додаткових військових радників США до України. За словами Столтенберга, досі немає планів щодо бойової присутності військ НАТО в Україні, однак країни Альянсу мають право допомагати Києву, що не робить НАТО стороною конфлікту.

"Але, звичайно, у кількох союзників по НАТО є чоловіки і жінки у військовій формі в посольствах, які дають поради", - додав він.

Палата представників США 20 квітня проголосувала за законопроект щодо допомоги Україні.

Далі законопроєкт до 23 квітня має підтримати Сенат та до 24 квітня схвалити президент Джо Байден.

Документ підтримали 310 конгресменів. Проти - 112.

Документом передбачено виділення понад $60 млрд. Третина пакета - на поповнення арсеналів США, а пряма фінансова допомога - як кредит.

Зараз ви читаєте новину «Затримка з допомогою США Україні мала наслідки - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі