вівторок, 18 червня 2024 10:34

Що відбувається з організмом, коли п'єте чай з молоком щодня

Що відбувається з організмом, коли п'єте чай з молоком щодня
Дієтолог розповіла, що буде, якщо пити чай з молоком регулярно Фото: pinterest

У багатьох країнах світу чай з молоком є одним з найулюбленіших напоїв. Саме з нього люди починають свій день.

Дієтолог Іпсіта Чакраборті розповіла The Indian Express, що відбувається з вашим тілом, коли пити чай з молоком щодня.

"Завдяки кальцію в молоці ваші кістки можуть трохи зміцніти. Це особливо корисно, коли ви старієте і хочете уникнути остеопорозу. Кофеїн у чаї може допомогти вам почуватися більш пильними та зосередженими. Це як легкий поштовх для вашого розуму. Чай також сповнений антиоксидантів, які, як крихітні щити, захищають ваші клітини від пошкодження", - каже експерт.

Водночас зазначається, що у деяких людей молоко та чай щодня погано поєднуються в кишківнику. Це може призвести до здуття живота, газів і нетравлення.

Багато молочних чаїв містять багато цукру та калорій. Занадто багато цього напою може призвести до збільшення ваги та потенційно збільшити ризик діабету 2 типу

Крім того, надмірна кількість кофеїну може викликати більше бажання відвідувати туалет, що може призвести до зневоднення, якщо ви п'єте недостатньо води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миттєво прокинетесь: якими напоями можна замінити каву вранці

Чакраборті стверджує, що кофеїн у молочному чаї - це палиця з двома кінцями.

"При щоденному споживанні він може швидко підбадьорити та допомогти краще зосередитися. Але занадто багато кофеїну також може призвести до тривоги, неспокою та ускладнити засинання", - резюмує дієтолог.

Японський чай матча став популярним не лише як напій, але й як суперфуд завдяки своїм корисними властивостями для здоров'я.

Матча містить природну форму кофеїну, відому як теанін, яка може підтримувати бадьорість та підвищувати увагу без надмірної збудливості або нервозності. Антиоксиданти в матчі можуть допомогти зменшити поглиблення зморшок та інші ознаки старіння шкіри.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається з організмом, коли п'єте чай з молоком щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі