четвер, 13 червня 2024 14:26

Уповільнює старіння шкіри і не тільки: п'ять причин пити матчу

Уповільнює старіння шкіри і не тільки: п'ять причин пити матчу
П'ять причин, чому матчу треба пити регулярно Фото: pinterest

Японський чай матча став популярним не лише як напій, але й як суперфуд завдяки своїм корисними властивостями для здоров'я.

Gazeta.ua розповість, чому матча вважається справжнім суперфудом.

Високий вміст антиоксидантів. Матча містить велику кількість антиоксидантів, зокрема катехіни, які можуть захищати клітини від пошкодження вільними радикалами та сприяти загалом здоров'ю серця.

Підтримка здоров'я мозку. Катехіни, зокрема епігалокатехіни галлат (EGCG), який міститься в матчі, пов'язуються з покращенням функцій мозку, пам'яті та концентрації.

Стимулюючі властивості. Матча містить природну форму кофеїну, відому як теанін, яка може підтримувати бадьорість та підвищувати увагу без надмірної збудливості або нервозності.

Підтримка здоров'я шкіри. Антиоксиданти в матчі можуть допомогти зменшити поглиблення зморшок та інші ознаки старіння шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два запашних напої, які спалюють жир: що пропонують жінкам

Зниження ризику захворювань. Деякі дослідження показали, що регулярне споживання матчі може знижувати ризик розвитку різних захворювань, таких як серцево-судинні захворювання та діабет.

Скільки матчі можна випити за день

Щодо кількості, яку можна випити на день, оптимальна кількість матчі може варіюватися в залежності від індивідуальних потреб та толерантності до кофеїну.

Зазвичай рекомендується обмежити споживання кофеїну до приблизно 200-400 мг на день для дорослих осіб, що відповідає приблизно 1-2 чашкам матчі на день.

Однак краще консультуватися з лікарем або дієтологом, особливо якщо ви маєте які-небудь медичні проблеми або приймаєте ліки, щоб визначити оптимальну кількість матчі для вас.

Зелений напій матча вважають набагато кориснішим за інші види чаю. Його випивають разом із заваркою.

Матча – це порошок зеленого чайного листка та однойменний напій на його основі. Його вважають ліками від усіх хвороб. Цей чай бадьорить не гірше за чашку кави і підвищує фізичну витривалість. Напій немає побічних ефектів - пришвидшеного пульсу та підвищеної нервозності.

Зараз ви читаєте новину «Уповільнює старіння шкіри і не тільки: п'ять причин пити матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі