середа, 05 липня 2023 14:29

Жінкам радять замінити зелений чай на матчу: чим особливий суперфуд

Зелений напій матча вважають набагато кориснішим за інші види чаю. Його випивають разом із заваркою.

Матча – це порошок зеленого чайного листка та одноіменний напій на його основі. Його вважають ліками від усіх хвороб. Gazeta.ua перераховує основні корисні властивості матчі.

Автор: Pexels
  Матчу вважають ліками від усіх хвороб
Матчу вважають ліками від усіх хвороб

На відміну від зеленого чаю, матча містить у 10 разів більше антиоксидантів, які борються зі старінням шкіри. Цей напій добре виводить шкідливі речовини з організму і поліпшує загальний обмін речовин.

Міцний імунітет

Матча містить антиоксиданти. Ці речовини захищають імунітету від хвороб і сповільнюють процеси старіння.

Напій знижує ризик розвитку раку, діабету, варикозу та серцево-судинних захворювань. Також інсульту та серцевого нападу.

Бадьорість

Цей чай бадьорить не гірше за чашку кави і підвищує фізичну витривалість. Напій немає побічних ефектів - пришвидшеного пульсу та підвищеної нервозності.

Красива шкіра

Порошок матчі застосовують у косметології. З нього виготовляють різні креми, шампуні та маски для обличчя. Цей суперфуд робить шкіру гладенькою та еластичною, захищає від шкідливого впливу ультрафіолету. Знижують ризик появи акне.

Легке схуднення

Чашка чаю матчу на день обов'язкова для бажаючих схуднути. Речовини катехіни допомагають худнути швидше і ефективніше.

Автор: Pexels
  Матчу вважають ліками від усіх хвороб
Матчу вважають ліками від усіх хвороб

Гарний настрій

Виробляє гормон щастя - серотонін і дофамін. Напій надає енергію і покращує настрій.

Жіноче здоров'я

Напій знижує хворобливість менструацій і допомагає налагодити регулярні цикли.

Красива посмішка

Антибактеріальні властивості напою зберігають зуби міцними і здоровими. Чай допоможе позбутися від зубного нальоту і неприємного запаху з рота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найнебезпечніший напій для серця

Готують чайу воді температурою 70-80°. Спочатку порошок розчиняють у невеликій кількості води за допомогою спеціального вінчика. Потім заливають рештою води або теплим молоком. Напій потрібно випити одразу після приготування. Інакше порошок осяде на дно і чай втратить частину корисних властивостей.

Кому не можна пити матчу

Дослідження показали, що чай матча не слід пити вагітним і жінкам, якы годують груддю. Чай розвиває залізодефіцитну анемію.

Не варто пити матчу перед сном. Краще за 6 год. Інакше буде важко заснути.

Матча багата кофеїном. Тому її не можна пити тим, кому заборонена кава. Наприклад, гіпертонікам.

Зелений чай – це потужний антиоксидант, який підвищує працездатність, очищує організм від токсинів та вільних радикалів. Також зміцнює імунну, серцево-судинну та нервову системи.

Проте ці переваги може відчути не кожен. Є протипокази щодо вживання цього напою.

Зелений чай містить чимало кофеїну, що перешкоджає засвоєнню фолієвої кислоти. Тому його не варто пити людям із глаукомою чи гіпертонією, а вагітним треба бути обережними. Якщо дуже хочеться, не робіть міцну заварку.

Зараз ви читаєте новину «Жінкам радять замінити зелений чай на матчу: чим особливий суперфуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі