четвер, 27 червня 2024 04:50

Сніданок за 5 хв.: як приготувати яєчний салат за рецептом Савви Лібкіна

Сніданок за 5 хв.: як приготувати яєчний салат за рецептом Савви Лібкіна
Багет з яєчним салатом: рецепт від Савви Лібкіна Фото: Instagram

Сніданок задає тон усьому дню. Якщо шукаєте ідеальний сніданок, варто звернути увагу на яйця. Вони є відмінним джерелом, який сприяє тривалому відчуттю ситості, що допомагає уникнути перекусів між прийомами їжі.

Яйця дуже легкі в приготуванні та дозволяють створювати безліч варіантів сніданків. Це дозволяє урізноманітнити раціон і ніколи не нудьгувати від одноманітної їжі.

Рецептом яєчного салату поділився одеський шеф-кухар Савелій Лібкін.

Сніданок з яєчного салату

Інгредієнти

свіжі яйця 8 штук

зелена цибуля 3-4 пера

грецький йогурт 150 г

діжонська гірчиця 1 столова ложка

свіжий кріп 1 столова ложка

сік половинки лимона.

Як приготувати

Секрет цього салату полягає в тому, що ми варимо чотири яйця майже 7 хвилин, а чотири яйця рівно 8 хвилин.

Половину яєць варимо до того моменту, коли жовток залишається вершкової консистенції.

Якщо ви зварите яйця напередодні увечері, сніданок зможете приготувати за п'ять хвилин.

Після відварювання яйця охолоджуємо у холодній воді та чистимо.

Яйця нарізаємо досить великими шматочками.

Тоненьку зелену цибулю миємо і нарізаємо дуже дрібно. Шинкуємо кріп.

Все поміщаємо у порцелянову салатницю і додаємо йогурт, сік лимона та гірчицю.

Я віддаю перевагу діжонській гірчиці з медом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати ліниві вареники з пармезаном: зберігайте рецепт одеського шеф-кухаря

Все акуратно перемішуємо, поки вершкові жовтки не утворюють із йогуртом та гірчицею стійку емульсію.

Нарізаємо свіжий багет.

Зверху викладаємо салат і водночас варимо каву з молоком.

"У цей салат, та й інші теж, не рекомендую додавати майонез. У моєму раціоні за останні 15 років майонез не використовувався. А якщо Ви так звикли до "майонезного" смаку, то краще замінити майонез на грецький йогурт з діжонською гірчицею", - радить кулінар.

Зазвичай яйця зберігають у холодильнику. Так їх можна тримати свіжими довше.

Однак, зберігати яйця можна і без низької температури. Але варто враховувати, що тоді термін їх придатності значно зменшиться,

За кімнатної температури яйця в середньому можуть зберігатися до трьох тижнів. Це залежить від ступеню їхньої свіжості.

Зараз ви читаєте новину «Сніданок за 5 хв.: як приготувати яєчний салат за рецептом Савви Лібкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі