пʼятниця, 28 червня 2024 09:40

Сирна запіканка для легкого сніданку: як приготувати ароматну випічку з тіста філо

Сирна запіканка для легкого сніданку: як приготувати ароматну випічку з тіста філо
Сирна запіканка з тіста філо: рецепт від фудблогерки Фото: Instagram

Тісто філо одне з найпопулярніших у багатьох країнах. Воно має приємну текстуру і пришвидшує приготування багатьох страв,

Випічка з тіста філо на сніданок - це ідеальний спосіб розпочати день з користю та задоволенням.

Чому варто приготувати випічку на сніданок з тіста філо

Тісто філо відоме своєю тонкістю та легкістю. Кожен шар тоненький, як папір, але при випіканні стає надзвичайно хрустким. Це надає випічці неповторного текстурного контрасту - хрустка зовні і ніжна всередині.

Тісто філо містить менше жиру, ніж традиційні варіанти, такі як пісочне чи листкове тісто. Це робить його здоровішим вибором для тих, хто дбає про своє харчування. Ви можете використовувати менше масла або оливкової олії, зберігаючи при цьому чудовий смак і текстуру.

Рецептом легкої запіканки з сиром поділилася фудблогерка Наталія Жук.

Запіканка з сиром

Інгредієнти:

8-10 листків тіста Філло

350 г кисломолочного сиру

Яйце (можна два яйця, один жовток залиште для змащування зверху)

Дрібка солі

1-2 ст л йогурту або сметани

Петрушка

70 г розтопленого вершкового масла

70 мл олії

8-10 листків тіста Філло

Жовток + молоко

Підсмажений кунжут

Випікаємо 20-25 хвилин при 180-200°C.

Як приготувати

Для початку візьмемо 350 г кисломолочного сиру. Вибʼємо 1 або 2 яйця, додамо дрібку солі, столову ложку несолодкого йогурту або сметани та зелень, у мене це петрушка. Все це добре перемішаємо.

Потім змішуємо 70 г розтопленого вершкового масла та 70 мл рослинної олії.

Один листок тіста змащуємо маслом з олією, зверху кладемо ще один листок і теж змащуємо маслом. На широкий край викладаємо сир, скручуємо та нарізаємо на чотири шматочки, які викладаємо на деко, застелене пергаментом. Зверху змащуємо жовтком з молоком та посипаємо підсмаженим кунжутом.

Ставимо випікати у розігріту до 200°С духовку приблизно на 20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легка сирна запіканка з тіста філо та яєць: рецепт від фудблогерки

"Яке ж воно вийшло хрустке та дуже і дуже смачне. Цей рецепт є ідеальним варіантом для тих, хто прагне схуднути або дотримується здорового харчування", - каже кулінарка.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Наталія Жук (@nataliia_zhuk_cooking)

Коли немає часу довго стояти на кухні, спробуйте приготувати за мінімум часу ситну запіканку з листового тіста.

Такий "пиріг" підійде для обіду, перекусу чи вечері. Вийде дуже смачно. Приготуйте обов'язково, це зовсім нескладно.

Зараз ви читаєте новину «Сирна запіканка для легкого сніданку: як приготувати ароматну випічку з тіста філо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі