пʼятниця, 21 червня 2024 09:15

Як приготувати ліниві вареники з пармезаном: зберігайте рецепт одеського шеф-кухаря

Як приготувати ліниві вареники з пармезаном: зберігайте рецепт одеського шеф-кухаря
Ідеальний сніданок для усієї сім'ї: спробуйте ліниві вареники з пармезаном від Савви Лібкіна Фото: Instagram

Ліниві вареники - це не просто смачний сніданок. Це справжня знахідка для тих, хто цінує свій час і піклується про своє здоров'я. Їх простота приготування, поживність та можливість експериментувати зі смаками роблять їх ідеальним вибором для ранкового прийому їжі. А ще їх обожнюють діти.

Почніть свій день з порції лінивих вареників, і ви відчуєте приплив енергії та гарного настрою на цілий день.

Одеський кухар Савелій Лібкін показав як готує ліниві вареники з пармезаном.

Ліниві вареники з пармезаном

На чотири порції:

350 г сиру;

100 г пшеничного борошна;

2 яєчні жовтки;

1 ст. л. цукру;

40 г домашнього вершкового масла;

100 г сметани;

сіль за смаком.

Як приготувати

Протираємо свіжий жирний сир через сито.

Розтираємо його в мисці із сіллю, цукром, яєчними жовтками до однорідної консистенції.

Потім додаємо борошно і замішуємо тісто.

Тим часом розігріваємо сметану на сковорідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок за 10 хв.: як швидко приготувати ліниві вареники із сухофруктами

Тісто ділимо на чотири частини. Кожну розкочуємо руками. Повинні вийти валики завтовшки 2,5 см і завдовжки 30 см. Нарізаємо кожен шматочками по 1,5 см.

Отримані ліниві вареники закладаємо в підсолений окріп.

Як тільки вони випливуть, виймаємо шумівкою, викладаємо на сковорідку з розтопленим вершковим маслом. Подаємо зі сметаною та пармезаном.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Савелий Либкин (@savvalibkin)

На приготування лінивих вареників йде дуже мало часу. Буквально 10 хвилин вистачить, щоб їх зварити. Це ідеальна страва для смачного та швидкого сніданку чи перекушування.

Коли готуєте їх, киньте у каструлю трохи солі та цукру, щоб вареники мали гарний смак.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати ліниві вареники з пармезаном: зберігайте рецепт одеського шеф-кухаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі