пʼятниця, 28 червня 2024 10:54

Чим корисний яблучний оцет для організму: п'ять основних переваг

Чим корисний яблучний оцет для організму: п'ять основних переваг
Яблучний оцет може знижувати рівень цукру в крові. Фото: pinterest

Яблучний оцет може принести істотну користь організму.

Його можна купити в магазині або приготувати самостійно.

Яблучний оцет має протимікробну та антиоксидантну дію, пише healthline.

Кілька суттєвих плюсів яблучного оцету для здоров'я:

допомога у втраті ваги;

зниження рівня холестерину;

зниження рівня цукру в крові;

поліпшення симптомів діабету.

Дослідження підтверджують, що саме ці 4 фактори були помічені, як вплив на організм. Однак перед тим як пити яблучний оцет всередину, потрібно порадитися зі своїм лікарем, щоб не нашкодити здоров'ю, а допомогти собі поліпшити самопочуття.

У чому допомагає яблучний оцет

Фахівці визначили 5 позитивних моментів від вживання яблучного оцту всередину. Вважається, що саме ці позитивні властивості були виявлені в результаті багатьох досліджень і тестів.

Оцет яблучний проти бактерій

Ще за старих часів люди використовували оцет для чищення та дезінфекції, лікування грибка нігтів, вошей, бородавок і вушних інфекцій. Наприклад, Гіппократ очищав яблучним оцтом рани (це було понад 2000 років тому), таким самим методом могли користуватися і наші предки. Крім того, яблучний оцет - чудовий консервант, який допомагає вбити всі шкідливі бактерії в продуктах і продовжити термін придатності їжі.

Яблучний оцет для діабетиків

Друга причина, чому варто використовувати яблучний оцет - користь його для людей, які страждають на цукровий діабет. Цей продукт знижує рівень цукру в крові за діабету 2 типу, який характеризується високим рівнем цукру в крові, спричиненим резистентністю до інсуліну або нездатністю виробляти інсулін.

Однак навіть людям, у яких немає цукрового діабету, яблучний оцет допоможе нормалізувати рівень цукру в крові.

Яблучний оцет для схуднення

Звісно, продукт не можна назвати чарівною пігулкою для зниження ваги, але його вживання всередину підвищує відчуття ситості. Саме тому люди, які п'ють яблучний оцет, рідше вживають їжу і швидше насичуються нею, за рахунок цього споживають менше калорій і можуть схуднути.

Дослідження доводять, що ті, хто пив яблучний оцет під час вживання твердої їжі, не відчували голоду протягом 2 годин після їжі. Ба більше, у них не було тяги до перекусів кожні 3-4 години.

Яблучний оцет від захворювань серця

Кардіологи вважають, що серцеві хвороби - одна з найчастіших причин смерті, тому їх важливо вчасно виявляти й лікувати, а краще - попереджати. Яблучний оцет може поліпшити рівень ліпопротеїнів високої щільності, ліпопротеїнів низької щільності, тригліцеридів і загального холестерину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжній вибух смаків: зберігайте рецепт легкого салату-мікс із черешнею

Яблучний оцет від проблем зі шкірою

Якщо у вас спостерігається сухість шкіри або екзема, то можете спробувати використовувати популярний продукт від таких проблем. Приймати його всередину не потрібно - слід розбавити водою і нанести на ті ділянки шкіри, які турбують. Яблучний оцет здатен збалансувати природний pH шкіри, покращуючи захисний шкірний бар'єр.

Інструкція, як пити яблучний оцет для очищення організму:

Потрібно розбавити 1-2 ч. л. у склянці води (200 мл) і пити, як напій. Лікарі рекомендують починати з маленьких дозувань і поступово переходити до більш істотних, особливо якщо ви ніколи не пробували такий метод профілактики. Якщо одразу дати занадто велике навантаження на організм, можливі побічні ефекти.

Регулювати рівень цукру в крові можна за допомогою смачних продуктів. При цьому не обов'язково дотримуватись суворої дієти.

Якщо лікарі виявили надмірний рівень глюкози, це не завжди свідчить про розвиток цукрового діабету або інших метаболічних проблем. Варто звернути уваги на харчування

Відомий своїми різноманітними перевагами для здоров'я, яблучний оцет має потенціал покращувати чутливість до інсуліну та знижувати рівень цукру в крові. Невелика добова доза, розведена у воді, може кардинально змінити ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисний яблучний оцет для організму: п'ять основних переваг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі