четвер, 27 червня 2024 03:45

Відмова від сніданку провокує смертельну хворобу: нові дослідження

Відмова від сніданку провокує смертельну хворобу: нові дослідження
Чому не можна пропускати сніданок: оприлюднили нові дослідження Фото: ukrhealth

Систематичний пропуск сніданків може негативно вплинути на імунітет, підвищити ризик розвитку раку та серцевих захворювань.

Про це свідчить проведене дослідження.

Не лише переїдання, а й відмова від їжі може негативно вплинути на імунну систему. Дослідники з Медичної школи Ікана на горі Сінай провели експеримент на двох групах мишей, щоб зрозуміти, як відсутність сніданків впливає на людський організм, пише ua-novosti.

Першій групі мишей відразу після пробудження давали доволі ситний сніданок, другій групі - лише воду. Дослідники аналізували зразки крові тварин після пробудження, а також через чотири та вісім годин.

У результаті виявилося, що у мишей, які пили вранці тільки воду, зменшувалася кількість моноцитів. Це клітини, які відіграють важливу роль у боротьбі зі злоякісними пухлинами, патогенами та запальними реакціями.

Через чотири години після пропущеного прийому сніданку 90% моноцитів зникли з кровотоку, а за вісім годин їх майже не залишилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко приготувати сніданок з лаваша: ситний рецепт, щоб не зголодніти до обіду

Учені зазначають, що голод викликав стресову реакцію мозку, яка змусила моноцити переміститися в кістковий мозок, де вони перейшли в неактивний стан. Утворення нових клітин значно сповільнилося.

Вже через 24 години, коли тваринам дали їжу, моноцити почали повертатися, але їхня різка поява негативно вплинула на організм. Зокрема, у мишей виявляли ознаки запалення, яке послабило стійкість до інфекційних хвороб та підвищило ризик проблем із серцем.

Вранці всі поспішають на роботу, і час на приготування сніданку скорочується до мінімуму. Достатньо приготувати хоча б омлет.

Але іноді трапляється так, що замість повітряного омлету на тарілках виявляється сухувата щільна маса, що більше нагадує яєчний пиріг. Ідеальний омлет – неодмінно пишний, ніжний, смачний і такий, що тане в роті. Але не завжди він виходить таким.

Зараз ви читаєте новину «Відмова від сніданку провокує смертельну хворобу: нові дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі