вівторок, 18 червня 2024 00:30

Чи можна виспатися за короткий час: як правильно організувати додатковий сон

Чи можна виспатися за короткий час: як правильно організувати додатковий сон
Чотири поради, як організувати додатковий сон Фото: pinterest

Виспатися за короткий час вдень або вранці можливо і навіть корисно для організму, якщо правильно організувати сон та зберігати його якість.

Gazeta.ua ділиться кількома порадами, як правильно організувати свій додатковий сон, щоб він був корисний для організму.

Спіть вдень, якщо це можливо. Якщо ви маєте можливість поспати вдень, то він може допомогти вам відновитися і покращити продуктивність. Денний сон триває зазвичай від 10 до 30 хв., щоб уникнути сонливості.

Створіть сприятливе середовище для сну. Забезпечте темряву, тишу і комфортну температуру. Використовуйте штори, щоб заблокувати світло. Вимикайте телефон і інші пристрої, щоб уникнути зайвих розладів сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо часто встаєте серед ночі, це свідчить про появу серйозної хвороби

Дотримуйтеся режиму сну. Намагайтеся спати і вставати в один і той же час кожен день, щоб ваш організм звик до регулярного режиму сну. Це допоможе вам легше заходити в сон і прокидатися, а також покращить якість вашого відпочинку.

Уникайте важкої їжі та кофеїну перед сном. Відмовтеся від вживання важкої їжі і напоїв з високим вмістом кофеїну принаймні за годину-дві до сну.

Здоровий сон важливий для загального здоров'я і добробуту, тому важливо намагатися знайти час і місце для відпочинку, що відповідає вашим потребам.

Влітку важко підтримувати вдома прохолоду і не кожному під силу впоратися із задухою.

А багатьом і взагалі важко заснути. Але є деякі техніки засинання у спекотні дні. Ці методики буквально змушують мозок перезавантажитися і відключитися.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна виспатися за короткий час: як правильно організувати додатковий сон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі