вівторок, 18 червня 2024 06:30

Швидко втомитесь і захочете спати: 10 продуктів, які краще не їсти зранку

Швидко втомитесь і захочете спати: 10 продуктів, які краще не їсти зранку
Випробування для організму: назвали найгірші продукти для сніданку Фото: pinterest

Сніданок є одним з основних та обов'язкових прийомів їжі за день.

Але після пробудження можна вживати не всі продукти.

Розповімо, якої їжі краще уникати, щоб не мати проблем зі здоров'ям.

Цитрусові плоди

Свіжі апельсинові і грейпфрутові соки корисні, але тільки не з ранку. Кислота, що міститься у подібних плодах, стає причиною розвитку гастриту. Вона дратує стінки шлунка, спричиняючи масу дискомфорту.

Банани

Фрукт категорично не рекомендується вживати після пробудження. Він багатий на магній і калій, а ці компоненти перевантажують серце. В результаті ви відчуватимете сильну втому протягом робочого дня, що навряд чи позитивно позначиться на продуктивності праці.

Свіжі овочі

Не варто снідати салатом, приготованим із свіжих овочів. Страва сприяє подразненню слизових оболонок кишечника та шлунка. Крім того, салати з овочів збільшать газоутворення, тому вам не буде комфортно.

Солодкі продукти

Ранковий чай з тістечком - це далеко не найкращий варіант для сніданку. Солодощі перевантажують підшлункову залозу, якій складно перетравити ці продукти. Концентрація уваги погіршується, тому ви страждатимете від розсіяності та неуважності.

Червоне м'ясо

Продукт перетравлюється в організмі протягом трьох годин. Це потребує багато енергії. В результаті людина стикається з сонливістю та сильною втомою. Відмовтеся від червоного м'яса, щоб унеможливити подібні проблеми.

Часник

З'їдений вранці зубчик часнику - це випробування для організму. Продукт подразнює слизові оболонки шлунка, а також стає причиною неприємного запаху з рота. Впоратися з ним складно, так що відмовтеся від сніданку з часником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний бутерброд для сніданку: назвали чотири найкорисніші інгредієнти

Випічка на основі дріжджового тіста

Такі продукти дуже смачні, але для сніданку їх краще не використовувати. Випікання на дріжджовому тісті сприяє підвищенню утворення газів.

Груша

Корисний фрукт багатий на грубу клітковину. Якщо з'їсти грушу вранці, організм погано перероблятиме її.

Хурма та помідори

Потрапляючи в організм ці продукти виділяють багато дубильних компонентів. Дубильні речовини перетворюються на гель. В результаті їжа не буде нормально перетравлюватися, тому в ділянці шлунка виникне дискомфорт.

Йогурт із пробіотиками

Вранці пробіотики не засвоюються організмом. Краще їсти йогурт із пробіотиками на вечерю або влаштовувати корисний перекус протягом дня.

Відмінним варіантом для сніданку буде каша. Страва наситить організм складними вуглеводами, які необхідні для заряду енергії та бадьорості на весь день.

Збалансована харчова програма є ключем до здорового харчування, яке допоможе уникнути надмірного набору ваги.

Gazeta.ua дає кілька порад, що можна включити до сніданку та вечері.

Зараз ви читаєте новину «Швидко втомитесь і захочете спати: 10 продуктів, які краще не їсти зранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі