четвер, 30 травня 2024 09:33

М'ясний пиріг за 30 хв: зберігайте рецепт ситної страви від Джеймі Олівера

М'ясний пиріг за 30 хв: зберігайте рецепт ситної страви від Джеймі Олівера
Фото: pinterest

Для смачної та ситної вечері приготуйте м'ясний пиріг з грибами.

Ця страва буде готова за 30 хв. Її рецептом поділився британський шеф-кухар Джеймі Олівер, пише Еxpress.

Інгредієнти

куряче стегно без кісток та шкіри - 500 г

пучок зеленої цибулі;

суміш грибів - 320 г;

листкове тісто - 320 г;

напівжирне молоко - 600 мл;

борошно - 1 ст.л.;

гірчиця у зернах - 1 ст.л.;

суміш крес-салату, шпинату та рукколи - 80 г.

Як приготувати

Попередньо розігріваємо духовку до 200°C. Курку наріжте на шматочки розміром 3 см і обсмажте на середньому сильному вогні зі столовою ложкою оливкової олії.

Потім поріжте цибулю і також додайте на сковороду. Далі треба буде всипати подрібнені гриби й продовжувати готувати десь 10 хвилин.

Далі розгорніть лист тіста на папері та зробіть бортик 3 см по краю. Потім дуже злегка нанесіть великий візерунок хрест-навхрест на внутрішній частині. Змастіть тісто молоком, а потім випікайте його на деко 17 хвилин. Воно має стати золотавого кольору, піднятися й пропектися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок за 15 хв.: як приготувати ситний пиріг з моцареллою

Тим часом додайте у м'ясо з грибами борошно і прогрівайте протягом однієї хвилини. Потім повільно влийте молоко й дайте покипіти.

Листя та гірчицю змішайте разом і приправте на свій смак. Коли тісто спечеться і трохи охолоне проріжте кілька верхніх шарів. У вас має утворитись глибока "тарілка" та "кришка". Всередину викладіть начинку, зелень, закрийте "кришкою" і розріжте на порційні шматки. Цієї кількості вистачить на чотирьох осіб.

Рецептів з лаваша існує безліч на будь-який смак. Завдяки цьому продукту можна приготувати як ситний сніданок, так і обід та вечерю.

Саме лаваш здатний замінити тісто у несолодкій випічці. Для цього рецепту м'ясного пирога рекомендуємо обирати справжній вірменський лаваш.

Зараз ви читаєте новину «М'ясний пиріг за 30 хв: зберігайте рецепт ситної страви від Джеймі Олівера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі