понеділок, 07 травня 2018 12:50

У Києві з'явилась карта закладів із веганською їжею
13

Фото: Vegan City
Команда Vegan City

Проект Vegan City запустив мапу київських закладів із веганською їжею. На карті, крім власне веганських/вегетаріанських кафе, ресторанів та стрітфуд-кафе, розміщені всеїдні заклади, які мають рослинне меню. Всі ці заклади об'єднались у Vegancity family.

- Такі меню розроблялися шеф-кухарем кожного закладу спільно з бренд-кухарем Vegan City. Деякі заклади мали своє рослинне меню, тож ми тільки дегустували їхні страви, уточнювали усі складники та цікавилися умовами приготування, аби запевнитись, що усе відповідае веган-критеріям, – розповідають організатори.

Проект має три функціі: вводити повноцінне веганське меню у тих закладах, де їх нема; дати людям зручну навігацію усіма місцями, де є веганська їжа; і третя функція – благодійність.

- Ми придумали новий формат фандрайзингу за допомогою чат-бота. Спеціально для покоління міленіалів і любителів діджитал-технологій. Збираємо кошти на реалізацію проекту Kinder Gardens – озеленення територій біля дитячих садочків, – пояснює Віка Калинюк, менеджерка проекту Vegan City.

Як фондувати:

1. Замовити страви з VeganCity-меню

2. Сфотографувати чек свого веган-замовлення

3. Надіслати фото в Telegram VeganCity_Bot: t.me/Vegan_City_bot

"На зібрані гроші ми купуємо саджанці та насіння, і разом з ГО "Кедри України" організовуємо акції висадки дерев біля дитячих садочків. Дерева садимо разом із дітьми", – пояснюють у Vegan City.

Чат-бот також бронює столики у деяких ресторанах Vegancity family.

За словами організаторів проекту, у найближчі місяці поповнення на карті плануються кілька разів на тиждень, оскільки дуже багато закладів зараз перебувають на стадії розробки меню або друку поліграфії.

Веганське меню у кожному закладі авторське та відповідає концепції ресторану/кафе.

Автор: Vegan City
  Людмила Семеха
Людмила Семеха

Людмила Семеха, бренд-шеф ресторанів Gastro Bar N7, Prynada Ukrainian Cafe, HayLoft Ukrainian BBQ та Fiji Lounge Bar:

- Рецепти зібрані мною в різних куточках світу. Додавши до них нових гастрономічних акцентів, я створила збалансоване, різноманітне та, що найважливіше, смачне рослинне меню для всіх гостей мережі Fiji Group Restaurants. Рекомендую скуштувати:

- голубці з кус-кусом у вершково-трюфельному соусі;

- Vegan Том Ям з грибами гливами;

- гарбузовий крем-суп з чілі перцем;

- гречану локшину з овочами та соєвим м'ясом;

- Vegan бургер з картоплею гриль;

- штрудель з вишнями.

Автор: Сергій Старостенко
  Дмитро Борисов
Дмитро Борисов

Дмитро Борисов, кухар, власник та бренд-шеф однойменної мережі ресторанів:

"Створення вегетаріанських меню і долучення до VeganCity – це цілком логічний, очікуваний крок для нас. По-перше, від самого початку ми хочемо зробити наші ресторани максимально відкритими для різних людей – з різними смаками, життєвою філософією та вподобанням. Тож стати vegan friendly – це ще один крок на цьому шляху.

Веганське меню в Chicken Kyiv – легке, лаконічне, але цікаве. Крім різноманітних салатів – з грибами та чукою, з манго та малиновим соусом – ми пропонуємо і супи, і десерти, і поживні гарячі страви. Дуже раджу спробувати овочеву лазанью з баклажанів та цукіні з шовковим тофу і цвітну капусту-гриль з апельсиновою тахіною. А на десерт обрати тапіоку на кокосовому молоці з малиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний Піст: рецепти веганських страв від шеф-кухарів

В японсько-перуанському ресторані RONIN є і веганські "чаші Будди" з кіноа, едамаме та корінням лотоса. Також можу порадити хрусткі темакі з бататом та бебі-кукурудзою і шовковий тофу з халапеньо та пряним грибним бульйоном. Крім того, від самого початку в RONIN ми готуємо raw-кейки – без цукру, масла, борошна та меду – на основі горіхів, керобу та ягід".

Автор: Vegan City
  Команда Vegan City
Команда Vegan City

- Основна мета проекту – це поступове розповсюдження рослинного харчування в Україні. Це нелегкий і довготривалий процес, але саме поступове введення веганських та вегетаріанських страв у традиційні заклади сприятиме популяризації такого харчування серед українців. Люди мають спробувати такі страви і впевнитись, що рослинне харчування може бути смачним, поживним та різноманітним, – підсумовує координаторка проекту Оксана Комінко.

На сторінці проекту у , можна також знайти рецепти шеф-кухарів ресторанів Vegancity family.

Інстаграм проекту – це повноцінний арт-об'єкт, що у дуже своєрідній формі поширює ідеї та цінності проекту.

Академія харчування та дієтології США вважає, що належним чином сплановані вегетаріанські, в тому числі веганська, дієти є здоровими, поживними і можуть забезпечити переваги для здоров'я у профілактиці та лікуванні певних захворювань. Ці дієти підходять для людей на всіх етапах життєвого циклу, в тому числі жінкам під час вагітності і лактації, немовлятам, дітям, підліткам, людям похилого віку, а також спортсменам. Рослинні дієти є більш екологічно стійкими, ніж дієти, багаті на продукти тваринного походження, оскільки вони використовують менше природних ресурсів та пов'язані з набагато меншою шкодою довкіллю.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явилась карта закладів із веганською їжею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі