"Купила мішок картоплі. Перший тиждень вона при варінні була розсипчатою. А потім її ніби хто підмінив. Зараз її доводиться варити довго, і вона все одно залишається твердою. Що з нею відбулося? Зберігаю на кухні в міській квартирі".
Запитує киянка Валентина Бабенко, 60 років
— Твердість чи розсипчастість бульби залежить від двох факторів — сорту картоплі та якості ґрунту, в якому вона виросла, — пояснює 42-річний агроном Сергій Іщенко із села Межиріч Канівського району на Черкащині. — Бульба, зібрана на важких, запливних ґрунтах, буде менш крохмалиста і більш водяниста. Навіть коли її довго варити, вона все одно залишатиметься твердою. Якщо картоплю садили на супіщаних і піщаних ґрунтах, то зібраний врожай буде розваристим.
Тверду картоплю не викидайте. Краще спечіть її неочищеною у духовці чи печі.
Коментарі