середа, 09 грудня 2009 18:03

Тверду картоплю краще спекти

"Купила мішок картоплі. Перший тиждень вона при варінні була розсипчатою. А потім її ніби хто підмінив. Зараз її доводиться варити довго, і вона все одно залишається твердою. Що з нею відбулося? Зберігаю на кухні в міській квартирі".

Запитує киянка Валентина Бабенко, 60 років


— Твердість чи розсипчастість бульби залежить від двох факторів — сорту картоплі та якості ґрунту, в якому вона виросла, — пояснює 42-річний агроном Сергій Іщенко із села Межиріч Канівського району на Черкащині. — Бульба, зібрана на важких, запливних ґрунтах, буде менш крохмалиста і більш водяниста. Навіть коли її довго варити, вона все одно залишатиметься твердою. Якщо картоплю садили на супіщаних і піщаних ґрунтах, то зібраний врожай буде розваристим.

Тверду картоплю не викидайте. Краще спечіть її неочищеною у духовці чи печі.

Зараз ви читаєте новину «Тверду картоплю краще спекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі