пʼятниця, 24 травня 2019 07:21

Хто працює в команді президента
6

Iван Баканов
Андрій Богдан
Андрій Герус
Руслан Стефанчук
Руслан Хомчак

Президент 41-річний Володимир Зеленський за два дні із 21 трав­ня призначив на посади 11 осіб. Подаємо ключові з них.

Іван Баканов, 45 років, перший заступник глави Служби безпеки України, керівник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Один із засновників і керівник "Кварталу 95". Родом із Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Із президентом — друзі дитинства: жили в одному будинку, ходили в одну школу. Керував юридичною службою "Кварталу 95". На нього зареєстровані компанії ТОВ "Студія Квартал-95" і ТОВ "Квартал-95".

Закінчив Академію праці й соціальних відносин у Києві. За фахом ревізор. Має і юридичну освіту. З грудня 2017-го — лідер партії "Слуга народу". Був главою передвиборчого штабу Володимира Зеленського.

Дружина Оксана. Мають синів Степана й Артура.

Андрій Богдан, 42 роки, глава Адміністрації президента.

Родом зі Львова. За фахом юрист. У столиці був керуючим партнером в адвокатській фірмі. 2007-го балотувався до парламенту на позачергових виборах у списку блоку "Наша Україна — Народна самооборона". У парламент не пройшов.

Три роки був заступником міністра юстиції по боротьбі з корупцією в уряді Юлії Тимошенко. Працював в уряді Віктора Януковича. 2010-го став заступником міністра Кабінету міністрів та урядовим уповноваженим із питань антикорупційної політики. На тій же посаді працював в уряді Миколи Азарова. У березні 2014-го його звільнили.

Був радником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського, з 2015 року — його адвокат.

Балотувався на позачергових парламентських виборах 2014-го за списками "Блоку Петра Порошенка" під №74, до парламенту не пройшов. Згодом його виключили зі списку. Захищав у суді колишнього заступника Коломойського в Дніпропетровській ОДА Геннадія Корбана.

Одружений. Виховує чотирьох доньок.

Андрій Герус, 36 років, представник президента в Кабінеті міністрів.

Родом із Нововолинська Волинської області. Має спеціальність "економічна кібернетика". Здобув ступінь магістра ділового адміністрування у Гренобльській школі бізнесу в Лондоні.

На початку 2000-х був аналітиком з інвестицій, директором із торгової та інвестиційної діяльності в концерні "Гал­нафтогаз". Працював директором з інвестиційної діяльності ТОВ "Конкорд Капітал". У серпні 2014-го призначений членом Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. За рік звільнився. Повернувся до "Конкорд Капіталу" на посаду виконавчого директора.

Балотувався до Київської міської ради від "Самопомочі". З 2017-го — голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг.

З дружиною Наталією виховує двох доньок.

Руслан Стефанчук, 43 роки, представник президента у Верховній Раді.

Родом із Тернополя. Має дві вищі освіти: правознавство та менеджмент виробничої сфери. Доктор юридичних наук, адвокат, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України.

Працював помічником народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Анатолія Матвієнка, а також віце-прем'єра Степана Кубіва. Керував відділом проблем розвитку національного законодавства в Інституті законодавства Верховної Ради.

До призначення працював у Хмельницькому університеті управління та Національній академії прокуратури.

З дружиною Мариною мають доньку Злату й сина Олеся.

Руслан Хомчак, 51 рік, начальник Генерального штабу — головнокомандувач Збройних сил України.

У Збройних силах із 1993-го, генерал-лейтенант. Родом із Рівного. Закінчив Московське загальновійськове училище. Служив у Німеччині, Білорусі. Протягом семи років — у 24-й окремій механізованій бригаді. Після закінчення Національної академії оборони повернувся туди начальником штабу.

Чотири роки був командиром 300-го окремого механізованого полку в Чернівцях. Очолював 72-гу окрему механізовану бригаду. Був начальником штабу 8-го армійського корпусу. Начальником штабу Сухопутних військ ЗСУ, командувачем Оперативного командування "Південь".

Під час війни на Донбасі командував одним із секторів сил АТО в Донецькій області й операцією зі взяття Іловайська.

Має відзнаки за службу. Про родину інформації немає.

Сергій Шефір, 54 роки, перший помічник президента.

Друг і бізнес-партнер Володимира Зеленського. Родом із Кривого Рогу. Був сценаристом, продюсером і директором "Студії Квартал-95". Працював із братом Борисом Шефіром.

Закінчив Криворізький гірничорудний інститут за спеціальністю "підземна механіка". Продюсував серіал "Свати", фільми "Я буду поруч", "8 перших побачень".

Із Зеленським познайомилися 1995-го, коли з братом організовували фестиваль КВК у Кривому Розі. 2003 року Шефіри разом із нинішнім президентом заснували Студію "Квартал-95". Сергія називали правою рукою Зеленського.

З дружиною Ларисою мають сина Микиту.

Зараз ви читаєте новину «Хто працює в команді президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі