пʼятниця, 02 лютого 2018 07:40

Родина Луценків відпочила на Сейшелах за понад півтора мільйона
3

З однієї з кімнат вілли готелю ”Чотири сезони” на Сейшельських островах видно океан. Також там є басейн. Такі два будинки орендувала родина генпрокурора Юрія Луценка. Доба проживання в одному коштує 2648 євро — це майже 91 тисяча гривень
Фото: www.fourseasons.com
Анастасія Волохіна
Генеральний прокурор Юрій Луценко на сімейному знімку разом із дружиною Іриною та синами — 18-річним Віталієм і Олександром, 28 років. Олександр восени одружився з Анастасією Волохіною. Подружжя живе окремо від батьків. Вся родина їздила на відпочинок на Сейшельські острови під час новорічних свят

"У вересні старший син оженився і відклав медовий місяць на пізніше. 2018-го у нас з Іриною — 30-річчя спільного життя. Вирішили, що всією сім'єю у січні відпочинемо", — пише у "Фейсбуку" генеральний прокурор 53-річний Юрій Луценко 31 січня.

Разом із родиною 3–11 січня провів відпустку на ­Сейшельських островах. Розташовані в Індійському океані біля східних берегів Африки. Мандрівка обійшла в понад 52 тис. євро — близько 1 млн 782 тис. грн. ­Напередодні поїздки Ірина та Юрій Луценки вказали у своїх деклараціях подарунок від сина на 170 тис. грн. Генпрокурор розповів, що ці гроші були на відпустку за кордоном.

Луценко з дружиною Іриною — народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка", синами Віталієм і Олександром, невісткою Анастасією на вісім ночей орендували дві вілли готелю "Чотири сезони" площею 186 "квадратів" із басейнами. Добова вартість вілли — 2648 євро. Також родина орендувала вертоліт за 1440 євро. На сувеніри витратили 1265 євро. Усього додаткові послуги їм обійшлися у понад 10 тис. євро. Таку інформацію оприлюднили журналісти програми "Схеми".

"Генпрокурор сказав, що кошти його родини "дозволяють такі речі", а відпочинок "не мав жодної надмірності. Він вкладається в те, що собі дозволяє середній клас", — ідеться у програмі.

"Саша і Настя вибирали місце у теплих краях. Син оплатив переліт, і ми це вказали у своїх деклараціях. За проживання — приблизно $20 тис. на трьох — ми заплатили самі. У нас немає рахунків у офшорах, зарубіжної нерухомості, яхт чи гелікоптерів. Останнім часом я отримую зарплату від 130 до 220 тис. грн щомісяця. Іра — понад 110 тис. Це дозволило нам з дітьми відпочити, — написав у соцмережі генпрокурор. — Так само ці доходи дозволили мені в грудні матеріально допомогти пораненим воїнам АТО на 450 тис. грн, а Ірині — допомагати іншим людям".

— По телебаченню всі високопосадовці — патріоти. А в реальному житті мало хто має український автомобіль, одяг. Те ж саме — з відпочинком. Це говорить про відсутність реального побутового патріотизму та низьку політичну культуру, — каже політолог 29-річний Микола Давидюк.

— Європейські лідери часто відпочивають на батьківщині. Так рекламують внутрішній туризм. Наші ж літають за кордон. Отже, не шанують свою країну, не бачать тут майбутнього для себе і своїх дітей.

Високопосадовці повинні спонукати своїм прикладом інвестувати в Україну. Якби вони відпочивали тут, то вкладали б шалені кошти сюди. По-друге, де ступає нога впливового чиновника, починає розвиватися інфраструктура. Адже місцеве керівництво переживатиме, що президент, міністр, генпрокурор побачать діряву дорогу, тому відремонтують її.

Якби в європейській країні президент ді­знався, що генпрокурор витрачає на відпустку за кордоном 50 тисяч доларів, то звільнив би його. Однак наш гарант сам відпочиває вдесятеро дорожче. Петро Порошенко — мільярдер і може це собі дозволити. Але як президент не має на таке морального права.

За подібне високопосадовці повинні платити — своїми рейтингами і політичним майбутнім.

Президент Петро Порошенко під час новорічних свят відпочивав із родиною на Мальдівах. Витратив щонайменше $500 тис. — це майже 14 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Родина Луценків відпочила на Сейшелах за понад півтора мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі