четвер, 04 серпня 2022 00:25

Китай підтримує агресію Росії

Автор: astnews.ua
  Президент Китаю Сі Цзіньпін (праворуч) і президент Росії Володимир Путін вітаються на Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі 6 червня 2019 року. Країни залишаються найбільшими торговельними партнерами
Президент Китаю Сі Цзіньпін (праворуч) і президент Росії Володимир Путін вітаються на Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі 6 червня 2019 року. Країни залишаються найбільшими торговельними партнерами

Щодня Китай усе чіткіше дає зрозуміти: у війні з Україною підтримує Російську Федерацію. У нещодавній розмові з Володимиром Путіним лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін відмовився засудити дії РФ і визнати її вторгненням. Пекін не надає Україні військової допомоги, а його міністерство закордонних справ називає жорсткі санкції Заходу проти Росії неприпустимими.

З моменту повномасштабного вторгнення Китай збільшив експорт товарів у РФ. Насамперед — потрібних для війни. За даними китайської митниці, у 400 разів зросло постачання в Росію оксиду алюмінію, що використовують у виробництві зброї.

РФ не змогла б вести військові дії в Україні так довго без підтримки Китаю. Двоє жорстких режимів не хочуть мати під боком ще одну успішну державу, яка вирвалася з комуністичного ярма. Тому на захоплених територіях росіяни встановлюють пам'ятники Леніну, посилюють прокомуністичну пропаганду серед своїх громадян. Як колись Китай "запозичив" комунізм у Радянського Cоюзу, зараз РФ переймає досвід китайських товаришів, які досягли апогею в репресивній політиці щодо власного народу. А також — у загарбницьких масштабах, узяти хоча б нещодавнє підпорядкування Гонконгу.

Як і Китай, Росія обмежує доступ до незалежних сайтів в інтернеті, забороняє роботу вільних медіа, переслідує інакодумців.

Та найстрашнішим злочином у КНР є масове вирізання органів у в'язнів сумління. Серед них християни, уйгури та найбільшою мірою прибічники Фалуньгун. Цю духовно-оздоровчу практику уряд КНР почав репресувати понад 20 років тому — після того, як кількість послідовників Фалуньгун перевищила кількість членів компартії Китаю.

Принципи, на яких ґрунтується вчення Фалуньгун (інша назва Фалунь Дафа): чесність, доброта, терпіння прямо протилежні обману, злобі та насильству, на яких побудована комуністична ідеологія. Окрім дотримання високих моральних стандартів Фалунь Дафа містить також виконання п'яти енергетичних вправ, які значною мірою покращують здоров'я. Тисячі здорових ні в чому невинних людей, запроторених до в'язниць, стали бажаними донорами для тих, хто прямує до КНР заради трансплантації. Імовірно, ці люди навіть не підозрюють, що задля їхньої нової печінки, серця чи нирок було вбито людину.

Нещодавно Європейський парламент засудив ці зловживання Китаю. Ухвалив резолюцію, яка засуджує "систематичне, нелюдське та санкціоноване державою видалення органів у в'язнів Китаю, зокрема, в послідовників Фалуньгун", — йдеться в заяві.

І що далі, то більш очевидним стають злочини тоталітарних держав. Кожна країна постає перед вибором, на чиєму боці бути та кого підтримувати.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Китай підтримує агресію Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі