пʼятниця, 28 грудня 2018 00:40

ООН закликає Москву повернути кораблі та моряків

Генасамблея Організації Об'єднаних Націй 18 грудня ухвалила резолюцію щодо Криму, Чорного та Азовського морів.

Засуджує зростаючу російську військову присутність, будівництво мосту через Керченську протоку, обмеження там судноплавства та захоплення українських кораблів. ООН закликає Москву звільнити судна та екіпажі, вивести війська з окупованого ­півострова.

"За" проголосували 66 країн. Проти — 19. Серед них — Білорусь, Вірменія, Венесуела, Зімбабве, Сербія, Сирія, Північна Корея. 72 країни утрималися.

— Москва анексувала півострів, щоб перетворити на потужну військову базу. Навряд чи припинить це робити через резолюцію, — каже політичний експерт 35-річний Сергій Постоловський в ефірі "24 каналу". — Але документ може прискорити прийняття нового пакета санкцій США і Євросоюзу. У Вашингтоні вони давно підготовлені і чекають слушного часу. Якщо Штати їх введуть, Брюссель зробить те саме.

Наших полонених моряків не звільнять. Для Путіна — це інструмент, яким він гратиме під час президентських виборів в Україні. Спробує підвищити рейтинг проросійського кандидата, зобразити його визволителем, який повернув моряків.

Зараз ви читаєте новину «ООН закликає Москву повернути кораблі та моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі