вівторок, 14 липня 2009 17:41

Свинячий грип убив дитину та лікаря за добу

  Клої Баклі поскаржилася на біль в горлі за два дні до свого дня народження. За добу вона померла
Клої Баклі поскаржилася на біль в горлі за два дні до свого дня народження. За добу вона померла

Двоє здорових британців померли за добу після зараження свинячим грипом. 6-річна Клої Баклі з Лондона й лікар Майкл Дейл, 64 роки, зі Стенбриджа скаржилися на біль у горлі та слабкість.

Клої мала святкувати свій сьомий день народження 10 липня. За два дні до цього сказала батькам, що в неї болить горло. Ті викликали лікаря. Дівчинці діагностували ангіну. Наступного дня стан дитини погіршився. Її забрали до лікарні, де вона померла за кілька годин.

Батькам учнів, які вчилися в одній школі із Клої, розіслали пам"ятку. В ній просили не панікувати й пояснювати дітям, що медики не завжди можуть врятувати людину. У школі планують подовжити літні канікули.

11 липня від свинячого грипу помер Майкл Дейл — лікар, який працював із зараженими вірусом H1N1 пацієнтами. Його колеги запевняють: чоловікові не встигли поставити діагноз, бо симптоми досягли критичного ступеню надто швидко. За кілька днів до цього Дейл почувався добре. Проблем зі здоров"ям не мав.

Майже 10 тис. британців заражені вірусом свинячого грипу. Від хвороби померли 17 людей.

Експерти прогнозують: за таких темпів поширення хвороби наприкінці наступного місяця у країні можуть заразитися 100 тис. осіб. За перших симптомів — нежитю, болю в горлі, слабкості та гарячки — рекомендують телефоном звертатися до лікаря. У більшості випадків вірус лікують препаратом "таміфлу".

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип убив дитину та лікаря за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі