середа, 26 квітня 2006 17:21

Пацієнта з пухлиною на нирці направили до психіатра

63-річний іспанець із Мадрида помер через пухлину на правій нирці. Він кілька разів звертався у відділ невідкладної допомоги столичної лікарні, але медики не провели належного обстеження. Натомість вони вирішили, що чоловік має проблеми з психікою, й порадили йому звернутися до відповідного лікаря.

Уперше іспанець прийшов до лікарні 11 вересня 2004 року. Він скаржився на сильний біль унизу живота і казав, що вже 24 години не може сходити в туалет. Лікарі зробили аналіз крові й провели радіографію, але нічого підозрілого не виявили. Однак чоловіка все ж направили до уролога.

Коли іспанець виходив із урологічного кабінету, він мало не втратив свідомість. Лікарі не могли пояснити такий стан пацієнта і направили його у психіатричне відділення. Там чоловіку приписали таблетки, якими лікують неврози, шизофренію й параною.

Влада Мадрида виділила вдові померлого 102 483 євро компенсації

Лікарі зробили висновок, що хворий сам вигадав недугу. Крім того, вони побачили в його поведінці прояви параної: він, мовляв, надмірно переймався своїм здоров"ям. Оскільки у відділенні не було вільних ліжок, хворому наказали лікуватися вдома.

Наступного дня його оглянув сімейний лікар і теж не виявив нічого підозрілого. Ще через два дні дружина викликала чоловікові "швидку": його стан настільки погіршився, що він уже не міг піднятися зі стільця. Його привезли в лікарню і госпіталізували у психіатричне відділення.

— У мого батька ніколи не було психічних розладів, — зізналася донька. — Але ми погодилися, щоб його поклали у психіатрію, бо всі лікарі повторювали: він фізично здоровий.

Через шість днів після того, як чоловіка виписали, він знову прийшов до лікарні.  Там і помер. В артеріях утворилися два великі тромби, які заблокували доступ крові до легень.

Коли за бажанням сім"ї померлого провели розтин тіла, на правій нирці знайшли пухлину, яка важила 800 грамів. Вона і стала основною причиною смерті іспанця.

Влада Мадрида виділила вдові померлого 102 483 євро компенсації.

Зараз ви читаєте новину «Пацієнта з пухлиною на нирці направили до психіатра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі