вівторок, 12 травня 2009 18:00

Іспанець виграв 126 мільйонів євро

Організатори європейської лотереї "ЄвроМільйони" шукають власника білета, що виграв джек-пот у 126 млн євро (1,2 млрд грн). Зазвичай переможці забирають кошти в перші години після виграшу. Однак цей розіграш провели 9 травня, а володар призу поки не з"явився. Якщо він не прийде по гроші впродовж 180 днів, їх переведуть на рахунок благодійної організації.

Виграшний білет придбали в центрі Мадрида. Організатори лотереї знайшли кіоск, у якому його продали.

— Я не пам"ятаю покупця, — каже продавщиця Анна Марія Рінкон. — Це міг бути як мадридець, так і турист. Ми ж у центрі міста.

Лотерею "ЄвроМільйони" проводять із 2004-го в Іспанії, Великій Британії, Швейцарії, Франції, Австрії, Бельгії, Ірландії, Люксембургу та Португалії. Вартість білета — 2 євро (21 грн). Для гри треба закреслити будь-які п"ять цифр від 1 до 50, а також додаткові два "щасливі номери" від 1 до 9, які примножують виграш, якщо їх угадати.

За час існування "ЄвроМільйонів" кілька разів не могли знайти володарів виграшу. 2005 року невідомий у британському графстві Південний Йоркшир виграв 9,4 млн фунтів і не прийшов по гроші. Пізніше у графстві Девон хтось угадав шість із семи цифр і здобув 6,9 млн фунтів. Однак кошти так і не забрав.

До останнього розіграшу найбільшу суму в історії "ЄвроМільйонів" виграла ірландська домогосподарка Долорес МакНамара. 2005-го 45-річна мати шістьох дітей зірвала джек-пот у 115 млн євро. 

Зараз ви читаєте новину «Іспанець виграв 126 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі