четвер, 18 липня 2024 07:52

Російським компаніям все важче отримувати гроші з Китаю

Російським компаніям все важче отримувати гроші з Китаю
Росія відчуває труднощі. Фото: pixabay.com

На тлі запровадження останнього пакета санкцій США стало фактично неможливо здійснювати прямі платежі з Китаю в Росію. Навіть із використанням юаня.

Російська Федерація має труднощі щодо фінансових операцій із великими торговими партнерами, пише Bloomberg.

"Топменеджери трьох російських експортерів сировини заявили, що торгівля з КНР стала азартною грою. Прямі платежі в юанях все частіше заморожуються або відкладаються", - сказано в повідомленні.

Проблеми з платежами цього місяця також виникли у деяких китайських покупців російських сільськогосподарських товарів, повідомив представник російської сільськогосподарської фірми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валюта стрімко подорожчала - курс на четвер

"Проблема стосується не лише таких товарів, як метали та сільське господарство, але й інших галузей промисловості", - зазначає видання.

Асоціація російських автомобільних дилерів минулого тижня попередила, що імпорт транспортних засобів і автозапчастин з Китаю, який нині став основним постачальником країни, може припинитися через збої із розрахунками.

У липневому звіті про макроекономічні та фінансові тенденції центральний банк РФ зазначив, що спостерігає зниження ступеня відкритості в російській економіці. Воно відображається у зниженні частки імпорту та експорту у ВВП, а також у збільшенні ролі внутрішнього попиту та виробництва.

Із кінця минулого року Москва також відчуває труднощі в операціях з іншими великими торговими партнерами, включаючи Об'єднані Арабські Емірати та Туреччину. Тиск США на кредиторів уповільнює операції.

Тим часом торгівля РФ з Індією також зіткнулася з перешкодами, оскільки рупія не є повністю конвертованою.

Російська Федерація шукає альтернативу для проведення платежів, з якими виникли проблеми через санкції Сполучених Штатів Америки. У цьому Росії активно допомагав Китай.

Після візиту Володимира Путіна в прикордонних регіонах створили спеціальні банки, які дозволяють російським компаніям відкривати рахунки нерезидентів у китайських банках.

Зараз ви читаєте новину «Російським компаніям все важче отримувати гроші з Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі