пʼятниця, 30 серпня 2024 10:29

Втрата Україною F-16: у Пентагоні зробили заяву

Втрата Україною F-16: у Пентагоні зробили заяву
Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх прокоментувала втрату Україною винищувача F-16. Фото: gettyimages.com

Пентагону відомо про втрату Україною першого винищувача F-16.

Однак, Міноборони США на надає допомоги у розслідуванні інциденту, оскільки Київ з цього приводу не звертався, заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

"Я бачила повідомлення, однак не маю інформації про надання допомоги в розслідуванні з нашого боку або запитів про неї з боку України", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: F-16 могли збити "дружнім вогнем" ППО Patriot - Голос Америки

За словами Сінгх, лише українська сторона може коментувати питання катастрофи. Тому Пентагон не підтверджує інформацію про причини аварії.

США не коментують деталі інциденту чи подробиці щодо можливого електронного обладнання на борту винищувачів. Представниця Пентагону закликала звертатися за коментарями безпосередньо до України.

При цьому вона відмовилася говорити про кількість F-16, які вже перебувають в Україні або заплановані до відправлення. Назвала це питанням оперативної безпеки.

"Я не буду вдаватися в деталі щодо кількості F-16 в Україні. Це питання для української сторони", - додала Сінгх.

Україна могла втратити один винищувач F-16 під час російського масованого обстрілу 26 серпня, пишуть західні ЗМІ.

Пізніше у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що захищаючи Україну, загинув льотчик Олексій Месь. 26 серпня він під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА.

Зараз ви читаєте новину «Втрата Україною F-16: у Пентагоні зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі