четвер, 29 серпня 2024 17:53

Показали зброю, з якої стріляли у Трампа
3

Федеральне бюро розслідувань США опублікувало фото зброї, з якої стріляли у кандидата у президенти США Дональда Трампа під час мітингу у Батлері, штат Пенсильванія.

Оприлюднили також фото рюкзака і вибухівки, які були в машині ймовірного стрільця, повідомляє CNN.

У ФБР поширили нові подробиці щодо розшуку підозрюваного у замаху на Трампа Томаса Метью Крукса.

На фото є розбірний приклад вогнепальної зброї. Слідство вважає, що його могли використати для приховування безладу на місці злочину.

Підозрюваний спочатку вивчав передвиборчі мітинги Трампа та чинного президента США Джо Байдена. Потім він "гіперзосередився" на мітингу у Пенсильванії, який проходив за 40 хв від будинку стрільця.

Спеціальний агент, відповідальний за місцеве відділення ФБР у Піттсбурзі Кевін Роєк розповів, що стрілець розглядав мітинг Трампа як "зручну мішень". Представники ще не визначили мотив злочинця. Вони сказали, що Крукс не висловлював "жодної певної ідеології".

Зброя, з якої стріляли
Фото: ФБР
Вибухівка
За допомогою цього кондиціонера стрілок заліз на дах

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Секретній службі США сказали, як захищатимуть Трампа

"Ми проаналізували все, що він робив, особливо його пошукові запити в Інтернеті, і побачили, що він постійно намагався спланувати напад на якісь події, тобто він розглядав будь-яку кількість подій або цілей, а потім, коли було оголошено про цю подію, про мітинг Трампа, на початку липня, він став надмірно зосередженим на цій конкретній події і розглядав її як ціль, що відкриває перед ним можливості", - пояснив Роєк.

Майже за тиждень до мітингу, 6 липня, підозрюваний шукав інформацію про те, "звідки буде виступати Трамп на виставці Батлер Фарм Шоу, а також "подіум Батлер Фарм Шоу" і "фотографії з виставки Батлер Фарм Шоу".

Через два дні Крукс шукав інформацію про AGR International. Цій компанії належали будівлі, на які Крукс заліз перед тим, як вистрілити. 9 липня він шукав "балістичний калькулятор", а наступного дня - "погоду" і "Батлер".

У ФБР заявили, що другого стрільця не було.

"Слідчі тепер мають чіткіше уявлення про спосіб мислення", але "на цей час ФБР не виявило ні мотиву, ні співучасників змови, ні спільників Крукса, які були б обізнані про атаку", - сказав виконавчий помічник директора Відділу національної безпеки ФБР Боббі Веллс.

Там не бачили жодних ознак того, що Круксом керувала іноземна організація.

На колишнього президента США та одного з кандидатів на крісло нового президента США Дональда Трампа напали під час його виступу в штаті Пенсільванія.

Ще одна людина із присутніх на мітингу загинула. Стрільця, яким виявився 20-річний ТомасМетью Крукс, було ліквідовано.

Зараз ви читаєте новину «Показали зброю, з якої стріляли у Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі