субота, 14 вересня 2024 03:08

Папа Римський Франциск розкритикував Трампа і Гарріс і дав пораду американцям

Папа Римський Франциск розкритикував Трампа і Гарріс і дав пораду американцям
Папа Римський Франциск пояснив, що не так із кандидатами у президенти США. Фото: eastnews.ua

Папа Римський Франциск розкритикував обох кандидатів у президенти США за "антижиттєву" політику щодо абортів та мігрантів, а також дав пораду американцям як голосувати на виборах.

Понтифік радить американським католикам на майбутніх виборах обрати того, хто, на їхню думку, є "меншим злом", повідомляє The Hill.

"Обидва (кандидати - Gazeta.ua) проти життя, чи то той, хто виганяє мігрантів, чи той, хто вбиває немовлят", - сказав Франциск на прес-конфереції у п'ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарріс після дебатів випереджає Трампа на 5% - опитування

Він не згадав поіменно ані кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа, ані кандидата від Демократичної партії Камалу Гарріс.

"Треба голосувати і вибирати менше зло. Хто є меншим злом, жінка чи чоловік? Я не знаю. Кожен по совісті повинен подумати і зробити це", - сказав він.

Гострий тон висловлювань Папи підтвердив велике занепокоєння Католицької Церкви питаннями абортів та еміграції в цілому.

Франциск зробив важке становище мігрантів пріоритетом свого понтифікату і часто та наполегливо висловлюється з цього приводу. За його словами, "міграція - це право, описане в Писанні, і що кожен, хто не слідує біблійному заклику вітати чужинця, чинить "тяжкий гріх".

Також Понтифік емоційно висловився про аборти.

"Зробити аборт - це вбити людину. Подобається вам це слово чи ні, але це вбивство. Ми повинні це чітко усвідомлювати", - сказав Франциск.

Під час теледебатів у вівторок, 10 вересня, кандидати, зокрема, обговорили питання заборони абортів у США.

Гарріс заявила, що Трамп "не повинен вказувати жінці, що їй робити зі своїм тілом" і додала, що політика Трампа щодо абортів не робить винятків для зґвалтування або інцесту, які вона назвала "аморальними".

У свою чергу, Трамп під час дебатів звинуватив адміністрацію Байдена-Гарріс за те, що нібито за час їхньої каденції, до США проникли десятки мільйонів мігрантів.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський Франциск розкритикував Трампа і Гарріс і дав пораду американцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі