вівторок, 17 вересня 2024 21:52

У США вже ознайомилися з мирним планом Зеленського

У США вже ознайомилися з мирним планом Зеленського
У США план Зеленського назвали робочим. Фото: Pexels

У США вже ознайомилися з планом президента Володимира Зеленського щодо закінчення війни.

Його вважають цілком робочим варіантом, сказала постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд під час пресконференції, присвяченій початку 79-ї Генасамблеї організації, передає "Голос Америки".

"Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати. І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку. Отже, знову ж таки, ми сподіваємось досягти певного прогресу. Ось для чого ми тут", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про свій план перемоги

Томас-Грінфілд додала, що у Вашингтоні ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру. Вона сказала, що президент Джо Байден "старанно працював" над цим протягом останнього року щодо ситуації в Газі та понад два роки, маючи справу з ситуацією в Україні. Вона висловила сподівання, що США зможуть досягти "певного прогресу" у цьому питанні.

План перемоги України є стратегічним, заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі Ялтинської Європейської стратегії.

Він сказав, що планує поділитися цим планом із президентом США Джо Байденом, а також обома кандидатами у президенти - Камалою Гарріс і Дональдом Трампом та з американським Конгресом.

Зараз ви читаєте новину «У США вже ознайомилися з мирним планом Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі