пʼятниця, 13 вересня 2024 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський про план перемоги: усі пункти залежать від рішення Байдена, не Путіна

Зеленський про план перемоги: усі пункти залежать від рішення Байдена, не Путіна
Президент України Володимир Зеленський і президент США Джозеф Байден у Києві, лютий 2023 року. Фото: president.gov.ua

План перемоги України є стратегічним.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на зустрічі Ялтинської Європейської стратегії, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Я не впевнений, що можу поділитися з вами всіма деталями. Але, звичайно, це стратегічний план. Тому цей план, про який я розповім президенту Байдену зміцнить Україну, наших солдатів і громадян. Це дуже важливі речі. У ньому не так багато пунктів. І всі ці пункти залежать від рішення Байдена, не Путіна", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен з главою МЗС Великої Британії приїхали в Київ: подробиці візиту

"Я вважаю, що це зможе змусити Путіна думати, як завершити війну", - сказав президент України.

Зеленський сказав, що планує також поділитися цим планом з обома кандидатами у президенти США - Камалою Гарріс і Дональдом Трампом, а також з американським Конгресом.

Відповідаючи на запитання про плани зустрітися із Трампом, президент сказав, що для нього не має значення, у який спосіб говорити з Трампом.

"У мене є зв'язок телефоном, але я думаю, що є деякі речі, які ми не можемо детально обговорити телефоном", - сказав Зеленський.

Минулого тижня Зеленський повідомив, що президенту США Джозефу Байдену буде представлено план перемоги України.

6 вересня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який передбачає, зокрема, допомогу для ППО та артилерійські боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про план перемоги: усі пункти залежать від рішення Байдена, не Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі