субота, 14 вересня 2024 10:11

Білий дім звернувся до Конгресу щодо $5,8 млрд Україні

Білий дім звернувся до Конгресу щодо $5,8 млрд Україні
Підійшов кінцевий термін використання коштів. Фото: Pexels

Білий дім попросив Конгрес підтримати продовження президентських повноважень для надсилання зброї в Україну до 2025 року.

Це дозволить отримати для України приблизно $5,8 млрд після завершення фінансового року 30 вересня. Прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер повідомив про це The Hill.

Гроші закінчуються, бо підійшов кінцевий термін використання. Адміністрація Байдена використала повноваження щодо скорочення, щоб швидко доставити зброю в Україну безпосередньо через запаси Міністерства оборони. Виділені Конгресом кошти стосуються оцінки військового обладнання, переданого Україні, і грошей, використаних для заповнення поставок США.

Завдяки цьому Пентагон зміг відправляти стару військову техніку та поповнювати запаси новішою. Допомога при цьому часто надається партіями у сотні мільйонів доларів, щоб уникнути спустошення складів американської армії та врахувати час для заповнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США та Великій Британії готуються до важливих воєнних рішень

Рішення Конгресу продовжити терміни дозволить Білому дому і надалі надсилати Україні військову допомогу невеликими партіями кілька разів на місяць.

У Конгресі сказали, що за відсутності продовження адміністрація Байдена могла б оголосити, що надає Україні $5,8 млрд військової допомоги до 1 жовтня, а потім використати решту року, щоб відправити озброєння. Але це менш привабливий варіант.

Можуть виникнути певні юридичні проблеми з розподілом $5,8 млрд. Може не бути повноважень дозволяти передачу боєприпасів, яких зараз немає на складі або які вважаються надлишковими.

США нададуть Україні фінансову підтримку на понад $700 млн. Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту в Київ.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім звернувся до Конгресу щодо $5,8 млрд Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі