пʼятниця, 13 вересня 2024 15:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін очікує, що світ поступиться його божевіллю - Зеленський

Путін очікує, що світ поступиться його божевіллю - Зеленський
Україна потребує від партнерів допомоги у далекобійні зброї, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Російський диктатор Володимир Путін очікує, що світ поступиться його божевіллю.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє Gazeta.ua.

"Третій рік війни, а Путін досі вірить, що це йому мають поступатися", - сказав Зеленський.

Президент сказав, що, поки Україна очікує на постачання обіцяних систем ППО, передусім Patriot, від партнерів, Російська Федерація продовжує завдавати ударів по нашій країні.

"Кожен, хто просто бачить на мапі, звідки Росія завдає ударів, де готує сили й тримає резерви, де розташовує військові об'єкти та яку використовує логістику, - кожен, хто все це бачить, очевидно розуміє, для чого Україні далекобійність", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен з главою МЗС Великої Британії приїхали в Київ: подробиці візиту

Зеленський сказав, що днями детально обговорив тему далекобійності з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном і міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі.

За словами президента, після цієї зустрічі вже не може бути жодного незакритого питання про те, чому Україна потребує достатньої далекобійності.

"Я хочу підкреслити: достатньої. Достатньої не для того, щоб просто сказати, що рішення є. Далекобійності, достатньої для того, щоб змінити перебіг війни та змусити Росію шукати миру. І ми дуже сподіваємося на наших партнерів, сподіваємося на результат від наших партнерів. Принаймні ми працюємо над цим", - сказав Зеленський.

"Він (Путін. - Gazeta.ua) не хоче нічого закінчувати. Йому комфортно відправляти людей на смерть, керувати своїм народом через телевізор і насолоджуватись життям в його бульбашці. Його особисто та його оточення війна поки що, на жаль, не зачіпає сильно. Поки що, поки що. Але Путін та його спільники повинні відчути всі ці проблеми, які проносить війна. А це означає, що війна має стати суттєво важчою для Росії. І тільки так можна примусити Росію сприйняти, що війну доведеться завершувати і завершувати справедливо на основі міжнародного права", - заявив президент.

Потрібні сильні рішення світу, сказав Зеленський.

Україні потрібна далекобійна зброя, яка може знищувати російських терористів саме там, звідки вони завдають ударів. Оптимальна антитерористична тактика - далекобійність, сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «Путін очікує, що світ поступиться його божевіллю - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі