пʼятниця, 30 серпня 2024 11:29

"Слід дивитися на самих себе": Боррель прокоментував обхід санкцій ЄС проти Росії

"Слід дивитися на самих себе": Боррель прокоментував обхід санкцій ЄС проти Росії
Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель висловився про обхід санкцій проти РФ. Фото: gettyimages.com

Обхід санкцій ЄС проти країни-агресорки РФ поки залишається нагальною проблемою.

Боротьбу проти цього країни Євросоюзу мають розпочинати вдома із контролю за діяльністю власних європейських компаній. Про це на пресконференції у Брюсселі заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай жорстко відповів Вашингтону на тлі антиросійських санкцій

Зокрема, за його словами, важко пояснити збільшення експорту з Європи до деяких країн, які є близькими до РФ.

"При цьому "апетит" на європейські товари почав "ракетний" зліт відразу після початку війни, та збільшувався щодня без належного пояснення. Це було проявом обходження санкцій, що стояли за таким зростанням. Тож ми маємо знайти важелі впливу на європейські компанії, а не лише накладати санкції на компанії третіх країн. Слід почати дивитися на самих себе", - зазначив Боррель.

Це питання, за словами дипломата, обговорювалось на зустрічі глав МЗС країн ЄС. При цьому міністри отримали "жорстку картину" в контексті обходу санкцій.

Сполучені Штати Америки нещодавно оголосили нові санкції проти 400 фізичних і юридичних осіб, які пов'язані з російськими паливно-енергетичними і металургійними секторами, фінансовою сферою і постачанням товарів для військово-промислового комплексу РФ в обхід санкцій.

Йдеться про осіб, як у Росії, так і за її межами, зокрема в Азії, Європі і на Близькому Сході.

Зараз ви читаєте новину «"Слід дивитися на самих себе": Боррель прокоментував обхід санкцій ЄС проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі