понеділок, 26 серпня 2024 10:38

Китай жорстко відповів Вашингтону на тлі антиросійських санкцій

Китай жорстко відповів Вашингтону на тлі антиросійських санкцій
Пекін жорстко відповів Вашингтону. Фото: pixabay.com

Китай закликав Сполучені Штати Америки припинити "неправомірні" дії, пов'язані з запровадженням обмежень, у спробі підірвати військову економіку Росії. Китайські компанії потрапили до чорних списків за у часть у ланцюжках постачань, що йдуть до РФ.

Пекін жорстко відповів Вашингтону через нові санкції, пов'язані з допомогою Москві, пише Bloomberg.

"КНР рішуче виступає проти санкцій і вживе необхідних заходів для рішучого захисту законних прав та інтересів китайських компаній", - заявили в Міністерстві торгівлі Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кораблі Китаю і Філіппін знову зіткнулись у Південно-Китайському морі

Міністерство фінансів США 23 серпня опублікувало новий список підсанкційних компаній, зокрема й нещодавно зареєстрованих у Гонконзі та материковому Китаї. До числа їхніх співзасновників увійшли громадяни Росії. Міністерство заявило, що санкції будуть спрямовані проти тих, хто постачає товари і послуги, що дають змогу РФ підтримувати військові дії проти України.

Нові санкції США також торкнулися суден, що перевозять скраплений природний газ, пов'язаних із Російською Федерацією, включно з танкерами, які, імовірно, завантажувалися на проєкті Арктик СПГ-2, що вже зазнав санкцій з боку США.

Китай планує закликати США утриматися від втручання в конфлікти у Південно-Китайському морі. Політики Китаю збираються висувати вимоги щодо Тайваню під час візиту радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана в Пекін.

Зараз ви читаєте новину «Китай жорстко відповів Вашингтону на тлі антиросійських санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі