неділя, 25 серпня 2024 15:54

Китай збирається висувати вимоги до США

Китай збирається висувати вимоги до США
МЗС Китаю готується впливати на США. Фото: Wikimedia

Китай планує закликати США утриматися від втручання в конфлікти у Південно-Китайському морі.

Політики Китаю збираються висувати вимоги щодо Тайваню під час візиту радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана в Пекін, передає CCTV.

Представник Департаменту країн Північної Америки та Океанії МЗС Китаю заявив, що територіальний суверенітет і права у Південно-Китайському морі мають історичну і правову основу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тайванські високопосадовці здійснили таємний візит до США

За його словами, країни, що оточують Південнокитайське море, мають достатню впевненість і мудрість, щоб самостійно розв'язувати свої проблеми.

"Зовнішні країни не повинні вживати жодних дій, які можуть спровокувати конфлікт або загострити ситуацію", - наголосив він і натякнув на підтримку США та союзників у зусиллях держав регіону щодо захисту свого суверенітету від претензій Китаю.

Міністерство закордонних справ Китаю підтвердило, що радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван 27-29 серпня відвідає Пекін.

Він має зустрітися з главою зовнішньополітичного відомства КНР Ван Ї. Про це повідомила речниця китайського МЗС Мао Нін.

Зараз ви читаєте новину «Китай збирається висувати вимоги до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі