пʼятниця, 30 серпня 2024 12:38

Говорила про Ізраїль, але не згадала Україну: Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидатка у президенти

Говорила про Ізраїль, але не згадала Україну: Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидатка у президенти
Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидатка у президенти. Фото: gettyimages.com

У своєму першому інтерв'ю у ролі кандидата у президенти США Камала Гарріс не згадувала про Україну.

Розмова тривала близько години. Йшлося переважно про внутрішньоамериканські проблеми. Із віцепрезиденткою спілкувався телеканал CNN.

Гарріс, зокрема, розповіла, що планує зробити в перший день перебування на посаді президента. Каже, що її пріоритетом стане "зміцнення та підтримка середнього класу", включаючи податкові пільги та ініціативи щодо будівництва житла.

"Є кілька речей. Я скажу вам, що перш за все один із моїх найвищих пріоритетів - робити все можливе для підтримки та зміцнення середнього класу. Коли я дивлюся на прагнення, цілі та амбіції американського народу, я вважаю, що люди готові до нового шляху вперед у спосіб, яким живилися покоління американців - надією та оптимізмом", - зазначила Гарріс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп домовився із Гарріс про дебати - CNN

Прокоментувала також проблеми міграції. На думку Гарріс. імміграційні закони повинні дотримуватися та виконуватися.

"Я єдина людина в цій гонці, яка фактично служила як генеральний прокурор, щоб забезпечити дотримання наших законів. І я б забезпечувала дотримання наших законів як президент у майбутньому. Я визнаю проблему", - сказала Гарріс.

Вона також зазначила, що відновить традицію запрошувати до нового складу уряду представника партії-суперниці. Гарріс збирається віддати один портфель республіканцеві, щоб виправдати гасло про "президентство для всіх американців". Однак, за її словами, конкретної кандидатури поки немає.

"Я вважаю, що важливо мати людей за столом, які мають різні погляди та різний досвід коли приймаються деякі з найважливіших рішень. І я вважаю, що для американської громадськості було б корисно, щоб член мого кабінету був республіканцем", - зазначила Гарріс.

Говорила кандидатка й про зовнішню політику. При цьому не згадала Україну. Однак, окреслила позицію щодо Ізраїлю. Гарріс заявила, що у разі перемоги на президентських виборах продовжить надавати підтримку та забезпечувати оборону Ізраїлю. Наголосила, що "підтримує сильний Ізраїль", але необхідно "укласти угоду".

"Бойові дії повинні припинитися. Ми маємо укласти угоду, яка дозволить звільнити заручників", - заявила політик.

Кандидатка також зазначила, що залишається прихильною до необхідності "працювати над рішенням палестино-ізраїльського конфлікту".

Кандидатка у президенти США Камала Гарріс нині лідирує або ж йде врівень із республіканцем Дональдом Трампом у кожному із семи штатів, які, швидше за все, визначать результат виборів.

Нове опитування показало, що Гарріс скоротила або ліквідувала перевагу Трампа з ключових економічних питань і зарекомендувала себе як політик, що більш заслуговує на довіру, ніж її суперник.

Зараз ви читаєте новину «Говорила про Ізраїль, але не згадала Україну: Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидатка у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі