пʼятниця, 30 серпня 2024 11:01

Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах - нове опитування

Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах - нове опитування
Віцепрезидентка США Камала Гарріс лідирує у виборчих перегонах за результатами опитування у ключових штатах. Фото: gettyimages.com

Кандидатка у президенти США Камала Гарріс нині лідирує або ж йде врівень із республіканцем Дональдом Трампом у кожному із семи штатів, які, швидше за все, визначать результат виборів.

Нове опитування показало, що Гарріс скоротила або ліквідувала перевагу Трампа з ключових економічних питань і зарекомендувала себе як політик, що більш заслуговує на довіру, ніж її суперник. Про це повідомляє Bloomberg.

Опитування Bloomberg News/Morning Consul проводили в штатах, що вагаються, після національного з'їзду Демократичної партії, що відбувся минулого тижня.

Тепер Гарріс лідирує на два відсоткові пункти серед зареєстрованих виборців у семи штатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гарріс більше шансів перемогти на виборах - дослідження

Видання зазначає, що віцепрезидентка відкрила нові можливості для перемоги, повернувши в гру штати "Сонячного поясу", що коливаються, такі як Джорджія і Невада. Це особливо видно у Північній Кароліні, де Гарріс зараз має перевагу в два відсоткових пункти. Жоден кандидат у президенти від Демократичної партії не перемагав там із часів Барака Обами у 2008 році, а Трамп ще у квітні лідирував із перевагою у 10 пунктів.

Зростання рейтингу Гарріс у Північній Кароліні змусило республіканців витратити понад $16 млн на телевізійну рекламу Трампа за останні п'ять тижнів. Найближчий штат - Аризона, де кандидати рівні. У Вісконсині у Гарріс тепер статистично значуща перевага у вісім відсоткових пунктів.

Кандидати в президенти зазвичай отримують невеликий приріст підтримки після пишних з'їздів, але низка незвичайних подій цього літа порушила звичайний ритм кампаній, зазначає видання.

Журналісти нагадують, що президентські дебати у червні показали, що Джо Байден виступив так погано, що вибув із гри під тиском менш ніж за місяць. Трамп пережив замах перед своїм власним з'їздом і насолоджувався найбільшим відривом у національних опитуваннях перед тим, як Гарріс вступила в гонку, принісши новий ентузіазм і рекордний збір коштів у демократів.

"Камала Гарріс не отримала зростання на з'їзді, тому що вона отримала зростання на початку своєї кампанії. Те, що ми бачимо, триває з того часу, як вона вступила в гонку, - це суттєве позитивне висвітлення, яке проривається до виборців. Шум навколо її кампанії дуже позитивний", - сказав Елі Йоклі, політичний аналітик США в Morning Consult.

В опитуванні Bloomberg News/Morning Consult взяли участь 4962 зареєстрованих виборців у семи штатах, що вагаються. Опитування проводилися онлайн із 23 по 27 серпня.

У "Сонячний пояс" США входять штати Алабама, Аризона, Арканзас, Флорида, Джорджія, Луїзіана, Міссісіпі, Нью-Мексико, Північна Кароліна, Оклахома, Південна Кароліна, Теннессі, Техас, Каліфорнія, Невада та Вірджинії.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що "досяг домовленості" про участь у дебатах з віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Вони мають відбутися 10 вересня.

Правила майбутніх дебатів значною мірою повторюватимуть умови, які CNN використовував для дебатів 27 червня.

Зараз ви читаєте новину «Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах - нове опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі