вівторок, 27 серпня 2024 10:54

У Гарріс більше шансів перемогти на виборах - дослідження

У Гарріс більше шансів перемогти на виборах - дослідження
Шанси демократів на перемогу зростають. Фото: Getty images

Кандидатка у президенти США Камала Гарріс має 55% шансів перемогти республіканця Дональда Трампа.

Про це свідчать результати прогнозу Decision Desk HQ/The Hill's.

Після заміни чинного президента США Джо Байдена на Гарріс у демократів більше шансів перемогти в Палаті представників і Сенаті.

Республіканська партія досі має більші шанси на повернення більшості у Сенаті. Аналіз DDHQ/The Hill оцінює її шанси у 67% порівняно з 78% на момент виходу з перегонів Байдена. Однопартійці Трампа за цим прогнозом отримають 51 місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори щодо проведення дебатів між Трампом і Гарріс зупинились - Politico

На виборах до Палаті представників республіканці мають 56% відсотків шансів зберегти більшість. Коли Байден очолював Демократичну партію, така ймовірність була 61%.

Демпартії необхідно отримати у листопаді принаймні чотири місця, щоб взяти під контроль Палату представників. Там сподіваються, що зможуть досягти цього на тлі ентузіазму щодо Гарріс.

Республіканці зараз контролюють 220 місць у Палаті, а демократи мають 211. Є чотири вакантних місця. Фракція представників Республіканської партії може дозволити собі втратити лише чотирьох членів під час партійного голосування за умови повної присутності у залі.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Кампанія кандидатки у президенти Сполучених Штатів Америки від Демократичної партії Камали Гарріс заявила, що вона візьме участь у двох дебатах із республіканцем Дональдом Трампом.

Зараз ви читаєте новину «У Гарріс більше шансів перемогти на виборах - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі