пʼятниця, 30 серпня 2024 12:22

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це Росія почала неспровоковану агресію": міністр оборони Швеції висловився про операції ЗСУ на території РФ

"Це Росія почала неспровоковану агресію": міністр оборони Швеції висловився про операції ЗСУ на території РФ
Міністр оборони Швеції Поль Джонсон прокоментував операції України на території РФ. Фото: apnews.com

Україна має право оборонятися як на своїй території, так і за її межами.

У цьому Швеція підтримуватиме Україну стільки, скільки буде необхідно. Про це перед неформальною зустріччю у Брюсселі заявив міністр оборони Швеції Поль Джонсон, повідомляє Укрінформ.

Він наголосив, що Швеція дотримується міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ППО – замало. Потрібно бити вглиб Росії. Про що йшлося на Раді Україна – НАТО

"Це Росія почала неспровоковану повномасштабну агресію проти України. Отже, позиція Швеції полягає в тому, що Україна має право захищати себе всередині та за межами України. І ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", - зазначив Джонсон.

За словами шведського міністра, у Брюсселі також обговорюватиметься питання про тренування українських військових на території України.

"Ми так чи інакше не виключаємо такої можливості. Ми вважаємо, що для такого заходу важливо досягти єдності всередині ЄС. І, звичайно, ми повинні враховувати військово-політичні міркування, але не виключаємо такої можливості", - сказав Джонсон.

Він підкреслив, що Швеція вже поставила в Україну оборонне обладнання на €4 млрд й робить висновки у процесі постачання, аби воно відбувалося вчасно і без затримок.

Скасування обмежень на використання Україною зброї, що постачається країнами ЄС, залишатиметься компетенцією національних урядів, заявив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

Це питання обговорювали на неформальній зустрічі міністрів ЄС із закордонних справ.

Зараз ви читаєте новину «"Це Росія почала неспровоковану агресію": міністр оборони Швеції висловився про операції ЗСУ на території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі