четвер, 31 серпня 2023 01:49

Як позбутись запаху одягу з секонд-хенду: дієвий лайфхак з оцетом

Як позбутись запаху одягу з секонд-хенду: дієвий лайфхак з оцетом
Як прибрати запах з одягу секонд-хендуФото: ukr.media

Розповідаємо, як без прання прибрати запах секонду і що може допомогти не полоскати одяг кілька разів.

Багато людей користуються вживаними речами. Зокрема, купують одяг в секонд-хенді, бо дешевий. А не за всі гроші світу, пише unian.

Розповідаємо, як без прання прибрати запах секонду і що може допомогти не полоскати одяг кілька разів.

Як позбутись запаху формальдегіду без проблем.

Почнемо з того, що весь одяг, який українці бачать на вішалках в секонд-хендах - це товари, привезені з Європи. Жителі європейських країн складають речі, які їм не потрібні, у великі кошики, встановлені біля магазинів і ТЦ. Потім цей одяг обробляється спеціальною дезинфікуючою речовиною - формальдегідом, упаковується і їде в Україну. Лікарі стверджують, що сама по собі речовина не небезпечніша за будь-який антиперспірант, але прати одяг з секонду потрібно, інакше можна "заробити" алергічні реакції.

Як прибрати запах з одягу оцтом - лайфхак

Таким методом користуються багато господинь, які не хочуть прати одяг в потужних хімічних засобах. Інгредієнти є на будь-якій кухні, а недоліків у такого варіанту позбавлення від формальдегіду немає взагалі.

Вам потрібні:

Оцет - 100 мл;

гаряча вода - 10 л;

сода - 50 гр.

У воді розчинити оцет і соду, замочити в розчині речі на 8 годин або на ніч (час залежить від того, наскільки сильний запах у одягу). Після того, як таймінг скінчиться, речі потрібно прополоскати і випрати як зазвичай. Така нехитра процедура допоможе прибрати запах секонду содою і оцтом за один раз, щоб потім не прати знову.

Як прибрати запах від речей з секонд-хенду нашатирем

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш незвичайну річ, яка ідеально відбілює одяг

Аміак також чудово справляється з ароматом формальдегіду, навіть якщо він в'ївся в тканину. Вам буде потрібно 10 мл 5% нашатирю, які потрібно налити в 5 л гарячої води. Речі з натуральної тканини замочуйте на 1 годину, синтетику залиште на 6 годин. Головне - не поєднуйте різні матеріали і кольори між собою.

Жирні плями на одязі ‒ завжди проблема. Позбутися їх можна за допомогою дорогих засобів. Але є й прості, проте ефективні методи.

Серед таких ‒ гель алое вера. Потрібно замочити одяг у гарячій воді, нанести гель алое на пляму і ретельно його втирати. Потім одяг перуть та сушать на свіжому повітрі. Допомагає також кукурудзяний крохмаль.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутись запаху одягу з секонд-хенду: дієвий лайфхак з оцетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі