понеділок, 24 травня 2021 08:07

"Не знаємо, де він" - батько журналіста Протасевича прокоментував арешт сина

"Не знаємо, де він" - батько журналіста Протасевича прокоментував арешт сина
Романа Протасевича затримали, коли повертався з відпочинку в Греції. Фото: Reuters

Сім'я затриманого в Білорусі журналіста Романа Протасевича розповіла про арешт сина. Вважають, він був спланованою операцією, до якої готувалися кілька тижнів. Напередодні чоловіка примусово зняли із літака.

"Як колишній солдат скажу, що це заздалегідь спланована операція, яку ретельно підготували, і, напевно, не лише спецслужбами Білорусі", - сказав батько опозиціонера Дмитро Протасевич в інтерв'ю "Радыё Свабода".

За його словами, перехоплення цивільного літака, який прямував з Афін до Вільнюса, було "терористичним актом".

"Теракт жахливий не тому, що він стався, а через його наслідки. Ми дуже переживаємо через те, що відбувається з нашим сином. На жаль, не знаємо, де він, що з ним", - поділився Протасевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва вимагатиме нових санкцій проти Білорусі через викрадення літака

Побоюючись політичного переслідування, родина журналіста виїхала з Білорусі вісім місяців тому. Затриманий перебував на відпочинку і 23 травня мав прилетіти додому.

"Нинішня влада боїться незалежних журналістів, свободи слова, боїться, що якісь її дії стануть відомі світовій громадськості. Вони думають, якщо заткнуть журналістів, посадяить усіх в тюрму, візьмуть під контроль всі ЗМІ, то зможуть спокійно займатися темними справами, плюючи на громадську думку", - продовжив чоловік.

23 травня у Білорусі через інформацію про бомбу посадили літак Афіни-Вільнюс компанії Ryanair, на борту якого перебував опозиційний білоруський журналіст, засновник Telegram-каналу NEXTA і блогер Роман Протасевич. Медійника затримали, йому загрожує смертна кара. За даними ЗМІ, Олександр Лукашенко особисто віддавав наказ про посадку літака. Для цього навіть було піднято військовий винищувач МіГ-29. Повітряне судно розвернули до Мінська, коли воно було майже на кордоні з Литвою.

Зараз ви читаєте новину «"Не знаємо, де він" - батько журналіста Протасевича прокоментував арешт сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі