понеділок, 24 травня 2021 04:47

Литва вимагатиме нових санкцій проти Білорусі через викрадення літака

Литва вимагатиме нових санкцій проти Білорусі через викрадення літака
Литва має намір домагатися від країн-членів Євросоюзу введення нових санкцій через вимушену посадку в Мінську пасажирського літака Ryanair. Фото: Pixabay

Литва має намір домагатися від країн-членів Євросоюзу введення нових санкцій через вимушену посадку в Мінську пасажирського літака Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса. Про це в неділю, 23 травня, заявив литовський лідер Гітанас Науседа на своїй сторінці у Twitter.

Відповідну пропозицію глава держави планує озвучити на саміті ЄС, який відбудеться 24 травня і на який уже винесено питання про "замінований" лайнер.

"Мої пропозиції: повітряний простір Білорусі визнати небезпечним, білоруські повітряні судна не приймати в аеропортах Євросоюзу, ICAO негайно розслідувати (інцидент - ред.) і ввести серйозні санкції проти режиму", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за введення санкцій проти Мінська виступила також глава Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн.

"Обурливе і незаконне поводження режиму в Білорусі буде мати наслідки. Особи, відповідальні за викрадення літака Ryanair, повинні підпасти під санкції", - підкреслила вона у Twitter.

Також глава ЄК закликала негайно звільнити затриманого під час посадки борту засновника опозиційного білоруського ЗМІ NEXTA Романа Протасевича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після 7-годинної затримки літак Ryanair вилетів з Мінська

У неділю, 23 травня, пасажирський літак Ryanair позапланово приземлився у Мінську. Лайнер летів рейсом Афіни-Вільнюс. Пілоти подали сигнал тривоги, оскільки отримали повідомлення про вибухівку на борту. За наказом Лукашенка пасажирський літак супроводжував білоруський військовий винищувач.

Зараз ви читаєте новину «Литва вимагатиме нових санкцій проти Білорусі через викрадення літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі