четвер, 28 грудня 2023 10:12

Кім Чен Ин закликав КНДР готуватися до війни

Кім Чен Ин закликав КНДР готуватися до війни
У Пхеньяні проходить конгрес Трудової партії, на якому підводяться цьогорічні підсумки державної політики. Фото: eastnews.ua

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про необхідність активізувати зусилля з підготовки країни до війни.

На засіданні керівної Трудової партії в Пхеньяні диктатор звинуватив Сполучені Штати Америки у безпрецедентних актах конфронтації проти КНДР, повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA.

"Генеральний секретар поставив бойові завдання Народній армії та військовій промисловості з виробництва боєприпасів, ядерної зброї та зміцнення секторів цивільної оборони для подальшого прискорення підготовки до війни", - йдеться в повідомленні.

У Пхеньяні проходить конгрес Трудової партії, на якому підводяться цьогорічні підсумки державної політики й визначаються цілі та завдання на наступний період.

Кім назвав ситуацію з безпекою на Корейському півострові надзвичайною через, як він стверджує, безпрецедентні конфронтаційні дії Вашингтону та союзників США проти КНДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин заявив про готовність завдати ядерний удар

"Північнокорейський диктатор також пообіцяв розширювати і розвивати відносини стратегічної співпраці з антиімперіалістичними незалежними країнами та динамічно вести спільні антиімперіалістичні дії і боротьбу в міжнародному масштабі", - пише видання.

Кім виступить із ворожими посланнями проти США та Південної Кореї і оголосить про низку заходів для подальшого нарощування військового потенціалу КНДР, включаючи плани запуску додаткових розвідувальних супутників та проведення ракетних випробувань.

Північна Корея ввела в експлуатацію лекгководний реактор, який може виробляти плутоній для ядерної зброї.

Перед цим КНДР провела успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності Hwasong-18. Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив, що задоволений випробуванням.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин закликав КНДР готуватися до війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі