вівторок, 19 грудня 2023 04:49

КНДР випробувала нову твердопаливну балістичну ракету

КНДР випробувала нову твердопаливну балістичну ракету
КНДР запустила оновлену ракету. Фото: Главком

Північна Корея в понеділок провела успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності Hwasong-18.

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив, що задоволений випробуванням. Про це повідомляє інформагентство KCNA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР вдруге за добу запустила балістичну ракету

Ракета пролетіла 1002,3 кілометра за 4415 секунд (73,6 хв) на максимальній висоті 6518,2 км і впала в Японське море у визначеному перед стартом районі.

Кім назвав запуск МБР демонстрацією готовності Північної Кореї до "найжорсткішої протидії" ворожим силам. Північнокорейський диктатор додав, що запуск показує, який варіант він обере, "коли Вашингтон прийме неправильне рішення проти КНДР".

У Вашингтоні, Сеулі і Токіо засудили останні ракетні пуски КНДР як такі, що є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють Пхеньяну використовувати технології балістичних ракет, та пообіцяли зберігати готовність спільно відповісти на будь-які провокації Півночі.

Північна Корея на додачу до артилерійських снарядів могла передати Росії балістичні ракети малої дальності та ракети для переносних зенітно-ракетних комплексів.

Таку оцінку здійснив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

КНДР могла передати боєприпаси для танків Т-серії, протитанкові керовані ракети, ракетних установок, гвинтівок та кулеметів і, можливо, балістичні ракети малої дальності.

Зараз ви читаєте новину «КНДР випробувала нову твердопаливну балістичну ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі