понеділок, 18 грудня 2023 06:10

КНДР вдруге за добу запустила балістичну ракету

КНДР вдруге за добу запустила балістичну ракету
Північна Корея знову запустила балістичну ракету. Фото: bbc.com

Північна Корея вдруге за добу запустила балістичну ракету біля свого східного узбережжя.

Після цього прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив про скликання засідання Ради національної безпеки. Про це повідомляє Тhe Sun.

Ймовірно, ракета впала у водах на захід від головного північного острова Японії Хоккайдо приблизно о 2:37, заявили в Токіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея закриває посольства у світі, щоб більше торгувати з Росією

За словами японського прем'єра він поки не отримував повідомлень про поранення або пошкодження внаслідок запуску ракет і планує провести засідання Ради національної безпеки для обговорення дій КНДР.

Другий запуск стався за кілька годин після того, як Південна Корея повідомила, що КНДР провела випробування балістичної ракети малої дальності в Східному морі.

Видання наголошує, що запуски співпали з переговорами між США та Південною Кореєю щодо поглиблення співпраці у стримуванні КНДР від застосування ядерної зброї.

У рамках цього співробітництва 17 грудня американський атомний підводний човен прибув до південнокорейського портового міста.

Північна Корея на додачу до артилерійських снарядів могла передати Росії балістичні ракети малої дальності та ракети для переносних зенітно-ракетних комплексів.

Таку оцінку здійснив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

КНДР могла передати боєприпаси для танків Т-серії, протитанкові керовані ракети, ракетних установок, гвинтівок та кулеметів і, можливо, балістичні ракети малої дальності.

Зараз ви читаєте новину «КНДР вдруге за добу запустила балістичну ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі