четвер, 02 листопада 2023 10:22

Спецтема: Ворог біля українського кордону

КНДР могла передати Росії балістичні ракети - ЗМІ

КНДР могла передати Росії балістичні ракети - ЗМІ
У Південній Кореї оголосили деталі співробітництва КНДР з РФ. Фото: Кремлин.рф

Північна Корея на додачу до артилерійських снарядів могла передати Росії балістичні ракети малої дальності та ракети для переносних зенітно-ракетних комплексів.

Таку оцінку здійснив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї, повідомляє Yonhap.

"З середини 2022 року є ознаки постачання зброї Північною Кореєю в Росію, а торгівля зброєю морськими шляхами зросла в серпні незадовго до візиту Кім Чен Ина в Росію", - сказав журналістам високопоставлений чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея передала Росії тисячу контейнерів з "військовим обладнанням" - ЗМІ

КНДР могла передати боєприпаси для танків Т-серії, протитанкові керовані ракети, ракетних установок, гвинтівок та кулеметів і, можливо, балістичні ракети малої дальності.

Судна Північної Кореї помітили під час рейсів до Росії раз на тиждень у період із серпня по вересень. Три-чотири кораблі фіксували кожні три-чотири дні, починаючи з жовтня.

Росія може розглянути можливість передачі КНДР технологічної підтримки для військового супутника, ядерної зброї, а також винищувачам і системам ППО.

"Очікується, що Північна Корея отримає спочатку продовольство та паливо для забезпечення стабільності режиму та підготовки до майбутньої зими. Очікується, що дві країни додатково обговорять передачу військових технологій, підтримку модернізації збройних сил і спільні військові навчання у майбутньому", - сказав чиновник.

КНДР надала Росії понад 1 мільйон артилерійських снарядів для використання у війні проти України.

На закритому брифінгу з південнокорейськими законодавцями в середу Національна служба розвідки заявила, що з серпня було відправлено близько 10 партій озброєння з Північної Кореї до Росії. Про це журналістам заявив Ю Санг-Бам, член керівної Партії влади народу, який входить до парламентського комітету з питань розвідки.

Зараз ви читаєте новину «КНДР могла передати Росії балістичні ракети - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі