четвер, 02 листопада 2023 16:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Північна Корея закриває посольства у світі, щоб більше торгувати з Росією

Північна Корея закриває посольства у світі, щоб більше торгувати з Росією
Диктатори Кім Чен Ін і Путін. Фото: ТАСС

Диктатор Кім Чен Ін розпочинає закриття посольств Північної Кореї у світі.

Ізольований режим Кіма активізував дипломатичну діяльність з країною-агресоркою Російською Федерацією. Про це повідомив Bloomberg.

Офіційні ЗМІ Північної Кореї повідомили, що в жовтні КНДР закрила посольства в Уганді та Анголі.

Пхеньян також планує закрити консульство у Гонконзі і більше десятка дипломатичних установ в Африці та інших країнах. До числа запланованих до закриття входить посольство в Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сунак назвав страх Путіна

Міністерство об'єднання Південної Кореї вважає, що у Кіма закінчуються кошти на роботу всіх дипломатичних об'єктів у зв'язку з глобальними санкціями, що виснажують його скарбницю.

За даними відомства, наразі Пхеньян має 47 посольств, три консульства і три представництва.

Закриття підприємств відбулося на тлі того, що Північна Корея, схоже, активізувала прибутковий бізнес із відправлення боєприпасів до Росії для допомоги в нападі на Україну.

Видання зазначає, що посольства Північної Кореї посідають незвичне місце в дипломатичному світі: США, Велика Британія та інші країни звинувачують багато хто з них у розробці незаконних фінансових схем для фінансування своєї діяльності, закупівлі предметів розкоші для керівників у Пхеньяні і відправки назад грошових коштів, отриманих нечесним шляхом.

Закриття відбулося через те, що Північна Корея, схоже, активізувала бізнес із надсилання боєприпасів до РФ, яка напала на Україну.

Із серпня Північна Корея відправила Росії понад мільйон артилерійських снарядів, заявив у середу південнокорейський законодавець Ю Сан Бом.

У вересні президент РФ Володимир Путін і Кім Чен Ин зустрілися на космодромі "Східний" в Амурській області.

Якщо Путін просить у Північної Кореї озброєння, це свідчить про великі проблеми у ворога, сказав представник ГУР Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея закриває посольства у світі, щоб більше торгувати з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі