середа, 13 вересня 2023 16:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У Путіна великі проблеми – ГУР прокоментувало зустріч двох диктаторів

У Путіна великі проблеми – ГУР прокоментувало зустріч двох диктаторів
Путін і Кім Чен Ин в РФ. Фото: скріншот

У країни-агресорки Російської Федерації є проблеми з сучасним, високоточним і високотехнологічним озброєнням.

Якщо президент РФ Володимир Путін просить у Північної Кореї озброєння, це свідчить про великі проблеми у ворога, сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телеканалу FreeДом.

"Хоча ми бачимо, що не тільки з ним. Якщо російський диктатор змушений просити у Північної Кореї снаряди для артилерії та іншу військову допомогу, то мова йде про великі проблеми і на інших напрямках", - сказав Юсов.

На запитання, як можуть можливі домовленості РФ з Північною Кореєю щодо озброєння позначитися на війні в Україні представник ГУР сказав:

"Такі запити з боку Росії існують і безумовно будь-яка поставка озброєння для країни-агресора - це погані новини для передової лінії фронту. Але говорити про те, що це кардинально змінить ситуацію на фронті, не можна".

"Це може також інтенсифікувати допомогу з боку вільного світу і демократичних країн для України. Тому катастрофи з цього робити не варто", – додав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рубль не послухався вказівок Путіна і продовжив падати

Також представник ГУР повідомив, що РФ критично залежна від поставок безпілотників з Ірану, оскільки налагодити власне виробництво ворогу не вдається. Росія отримує 100-120 іранських дронів в рамках однієї партії, розповів Юсов.

Зі слів представника ГУР, темпи і обсяги виробництва ракетного озброєння не дозволяють агресору повернутися до запасів періоду до повномасштабного вторгнення. Більшість з того, що ворог виробляє, він відразу випускає.

13 вересня Путін і диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин зустрілися на російському космодромі "Східний" в Амурській області.

Сполучені Штати Америки уважно стежитимуть за зустріччю Путіна і корейського диктатора. У разі погодження постачань зброї для війни проти України Вашингтон накладе на РФ і Північну Корею нові санкції.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна великі проблеми – ГУР прокоментувало зустріч двох диктаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі